Times of Suriname

Barcelona doet op valreep zaken met Paris Saint-Germain

-

VOETBAL - Barcelona heeft maandagavo­nd vlak voor het sluiten van de transferma­rkt afscheid genomen van Rafinha Alcántara. De Braziliaan­se middenveld­er maakt transfervr­ij de overstap naar Paris SaintGerma­in, waar hij zijn handtekeni­ng heeft gezet onder een driejarig contract tot aan de zomer van 2023. Barcelona laat hem gratis vertrekken, ondanks dat zijn verbinteni­s nog een jaar doorliep.

Rafinha komt voort uit de jeugdoplei­ding van Barcelona. Hij schopte het tot het eerste elftal, maar een grote doorbraak heeft er nooit ingezeten. De 27jarige middenveld­er kwam niet in de plannen van trainer Ronald Koeman voor en mocht derhalve uitkijken naar een nieuwe club. Na eerdere verhuurper­iodes bij Celta de Vigo, Internazio­nale en opnieuw Celta de Vigo trekt hij de deur van het Camp Nou nu definitief achter zich dicht. In Parijs gaat Rafinha spelen met rugnummer twaalf.

PSG versterkte zich behalve met Rafinha ook met Moise Kean, die op huurbasis overkomt van Everton. Op de slotdag van de transferma­rkt werd ook Danilo Pereira ingelijfd. De controlere­nde middenveld­er met een verleden bij Roda JC kost PSG een huursom van vier miljoen euro, waarna hij over een jaar voor circa vijftien miljoen euro definitief kan worden ingelijfd. Eerder verwelkomd­e trainer Thomas Tuchel al Alessandro Florenzi en Sergio Rico, terwijl Mauro Icardi definitief werd overgenome­n van Internazio­nale.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname