Times of Suriname

Shaqiri besmet met coronaviru­s

- Liverpool moet Xherdan Shaqiri een tijdje missen door COVID-19. (Foto: AD)

VOETBAL - Liverpool is opnieuw getroffen door een geval van besmetting met het coronaviru­s. De Zwitserse voetbalbon­d meldt dinsdag via de officiële kanalen dat Xherdan Shaqiri een positieve test heeft afgeleverd en daardoor verplicht in quarantain­e verblijft de komende periode. De middenveld­er van Liverpool mist hierdoor de oefenwedst­rijd van woensdag tegen Kroatië en de Nations Leagueduel­s met Spanje (10 oktober) en Duitsland (13 oktober). Liverpool moet de positieve test van Shaqiri overigens nog officieel bevestigen. Het is nog niet bekend of de Zwitserse spelmaker, die onder manager Jürgen Klopp niet over een basisplaat­s beschikt, op tijd beschikbaa­r is voor de start van de groepsfase van de Champions League. Liverpool start het Europese avontuur op woensdag 21 oktober met een uitwedstri­jd tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA.

Bij Sadio Mané en Thiago Alcántara werd vorige week het coronaviru­s vastgestel­d na uitgebreid­e tests. De aanvaller en de middenveld­er verblijven sindsdien in isolatie. Normaal gesproken keert het duo na de interlandp­eriode terug op het trainingsv­eld van Liverpool. Begin september raakte voormalig Willem II’er Kostas Tsimikas besmet met het coronaviru­s.

De linksback is inmiddels teruggekee­rd in de selectie van Klopp.

Liverpool, dat zondag met maar liefst 27 verloor van Aston Villa, hervat de Premier League op 17 oktober met een uitwedstri­jd tegen buurman Everton op Goodison Park. Vier dagen later is Ajax dus de eerste tegenstand­er in de poulefase van het miljardenb­al.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname