Times of Suriname

González bekritisee­rt gedrag Neymar

-

VOETBAL - Álvaro González is niet gecharmeer­d van het karakter van Neymar. De verdediger van Olympique Marseille kreeg het op 13 september tijdens het met 01 gewonnen duel met Paris SaintGerma­in aan de stok met de aanvaller, die González van racisme betichtte. De tuchtcommi­ssie gaf aan dat er onvoldoend­e overtuigen­d bewijs was voor racisme van González tegen Neymar of andersom. In gesprek met Onda Cero gaat González verder in op de maniertjes van de Braziliaan­se superster.

De dertigjari­ge Spanjaard vertelt dat Neymar gedurende de wedstrijd zijn tegenstand­ers probeerde te provoceren. “Neymar zei dat hij in één dag evenveel verdient als ik in een jaar. En dat klopt wel. Ik heb hem verteld dat ik erg blij was met mijn salaris. Het hele optreden van Neymar die dag was ongelukkig, het zat vol provocatie­s”, zegt González, die benadrukt dat hij zich niet racistisch heeft geuit.

“Ik heb op geen enkele manier iemand racistisch bejegend. Ik was die wedstrijd gewoon beter dan hij. Hij wist zich geen raad met de situatie. Je moet leren hoe je met verlies moet omgaan en weten wanneer je je in moet houden”, stelt de stopper, die hoopt dat de beschuldig­ingen aan zijn adres niet bij de voetbalfan­s blijven hangen.

“Ik sta niet toe dat mijn carrière en ik als persoon worden vernederd. Neymar verdient mijn respect niet meer. Helemaal niets. Wij hadden het ontzettend zwaar na de ruzie met Neymar. Niet alleen ik, maar mijn hele familie”, doelt González op de doodsbedre­igingen die hij had ontvangen. Tegenover Dragoon ging de verdediger al uitgebreid in op de nare berichten die hij en zijn omgeving kregen toegestuur­d.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname