Times of Suriname

Koeman gunt toptalent promotie bij Barça

-

VOETBAL - Riqui Puig en Ronald Araújo zijn volwaardig lid van de A-selectie van Barcelona. Het Catalaanse radiostati­on RAC1 meldt dinsdag namelijk dat het tweetal is ingeschrev­en bij de Spaanse bond, waardoor ze gewoon inzetbaar zijn in LaLiga. Er is sprake van promotie, want Puig en Araújo waren afgelopen seizoen nog als spelers van het B-elftal aan de Catalaanse grootmacht verbonden.

Vanwege het uitblijven van aanwinsten en het vertrek van Luis Suárez, Arturo Vidal en Ivan Rakitic uit het Camp Nou heeft Koeman besloten om Puig en Araújo door te schuiven naar de hoofdmacht van Barcelona, zo klinkt het in de Spaanse media. Met name de promotie van Puig is opmerkelij­k, want de middenveld­er mocht in de transferpe­riode nog vertrekken. Ik heb Riqui Puig verteld dat het dit seizoen moeilijk wordt voor hem om veel aan spelen toe te komen. “Ik raad hem een tijdelijk vertrek aan: op zijn leeftijd moet hij aan spelen toekomen”, zo liet Koeman onlangs weten aan Barça TV over de toekomst van Puig.

Puig mocht op huurbasis uitzien naar een andere club, al bleef een tijdelijk vertrek bij Barcelona uiteindeli­jk uit. De aanvallend ingestelde middenveld­er werd gelinkt aan Ajax, maar een definitiev­e deal kwam evenwel nooit van de grond. Puig kwam in de voorbije voetbaljaa­rgang tot twaalf optredens namens Barcelona. In de thuiswedst­rijd tegen Sevilla (1-1) van afgelopen zondag zat hij negentig minuten op de bank. Koeman kiest voorlopig voor Philippe Coutinho als verbinding­sspeler tussen middenveld en aanval.

De uit Uruguay afkomstige Araújo maakte medio 2017 de overstap van Boston River naar Barcelona. De Catalanen legden destijds twaalf miljoen euro neer voor de inmiddels 21-jarige verdediger. Araújo, met een contract tot medio 2023 in Barcelona, kwam tot dusver tot acht wedstrijde­n namens de nummer twee in LaLiga van afgelopen seizoen.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname