Times of Suriname

Atlético verkoopt Thomas Partey aan Arsenal

-

VOETBAL - Arsenal neemt Thomas Partey over van Atlético Madrid. De Spanjaarde­n maken vijf minuten voor het verstrijke­n van de transferde­adline, bekend dat Arsenal de contractue­le afkoopsom van de middenveld­er heeft betaald. Opvallend genoeg lijkt het erop dat Arsenal de club uit LaLiga niet op de hoogte heeft gesteld van de transfer. Wel hebben beide clubs een akkoord bereikt over de verhuur van Lucas Torreira. Atlético meldt in een statement dat het maandag de bevestigin­g kreeg van LaLiga dat een vertegenwo­ordiging van Arsenal zich had gemeld bij het hoofdkanto­or van de competitie­organisato­r, om de clausule van Partey te activeren. “Zo heeft de speler eenzijdig zijn contract opgezegd dat nog doorliep tot 30 juni 2023.” Arsenal heeft in principe geen regels gebroken, maar volgens AS vindt Atlético dat de club en de speler duidelijkh­eid hadden moeten verschaffe­n over de transfer.

De keuze van Arsenal om vijftig miljoen neer te leggen voor Partey wordt in Spanje omschreven als een van de grote bombas van Deadline Day. De middenveld­er wordt al langer in verband gebracht met een overgang naar de Londenaren, maar Arsenal probeerde er hiervoor alles aan te doen om met Atlético een lagere transferso­m overeen te komen. De twee partijen kwamen echter niet tot een akkoord, waardoor Arsenal besloot zijn clausule te lichten. Het vertrek van Partey komt als een tegenvalle­r voor Diego Simeone, die in de Ghanees een belangrijk­e kracht voor zijn middenveld ziet. De controleur kwam er in de afgelopen maanden echter niet uit met Atlético wat betreft een nieuw contract en kan nu bij Arsenal 275 duizend euro per week gaan verdienen. Partey gaat een vierjarig contract onderteken­en bij zijn nieuwe werkgever, die daarmee klaar lijkt op de transferma­rkt.

Arsenal en Atlético waren al geruime tijd met elkaar in gesprek over een transfer van

Torreira, maar het duurde even voordat Atlético duidelijkh­eid kreeg over de plannen van Arsenal. De 24-jarige Uruguayaan wordt tot het eind van het seizoen verhuurd aan Atlético, met een optie tot koop. Hij kwam in 2018 voor circa dertig miljoen euro over van Sampdoria en was een vaste basisspele­r in zijn eerste seizoen. Mikel Arteta geeft op het middenveld echter de voorkeur aan Granit Xhaka en Dani Ceballos, terwijl ook Mohamed Elneny inmiddels hoger staat dat Torreira in de rangorde. Daarom stonden the Gunners open voor een vertrek.

(AD)

 ??  ?? Thomas Partey heeft Atlético Madrid verlaten voor Arsenal. (Foto: AD)
Thomas Partey heeft Atlético Madrid verlaten voor Arsenal. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname