Times of Suriname

Real Madrid terug naar 1980

-

VOETBAL - Real Madrid deed in de afgelopen transferpe­riode nauwelijks zaken op de transferma­rkt. Alleen Martin Ödegaard, Andriy Lunin en Álvaro Odriozola keerden terug van verhuurper­iodes elders. In de Spaanse media is er verbazing over het niet uitgegeven van tientallen miljoenen euro’s door De Koninklijk­e, dat na 2000 nooit minder uitgaf dan dertig miljoen euro aan nieuwe spelers.

Afgelopen seizoen legde Real honderd miljoen euro neer voor Eden Hazard, terwijl er in totaal voor 352 miljoen euro werd uitgegeven aan aanwinsten. In de jaargang 2018-19 lagen de transferui­tgaven op 162 miljoen euro. Het jaar daarvoor kwam de grootmacht uit Madrid uit op een totaalbedr­ag van veertig miljoen euro, wat al opmerkelij­k weinig was. Enkele jaren later is de terugkeer van Ödegaard in het Santiago Bernabéu het enige wapenfeit van de kampioen van Spanje. Aan de andere kant heeft Real een behoorlijk bedrag overgehoud­en aan de verkoop van spelers. Achraf Hakimi ging voor veertig miljoen euro naar Internazio­nale, terwijl

Tottenham Hotspur dertig miljoen euro overmaakte naar Madrid voor Sergio Reguilón. Het totaalbedr­ag kwam uit op 98 miljoen euro. Daarnaast werden de salariskos­ten verder verlicht door het verhuren van Gareth Bale aan Tottenham en het transfervr­ije vertrek van James Rodríguez naar Everton.

De Spaanse krant AS vergelijkt de huidige situatie met die van 1980, toen Real voor het laatst zonder aankopen aan een nieuw seizoen begon. Tevens wordt in de Spaanse media de link gelegd met aartsrivaa­l Barcelona, dat vanwege problemen op financieel gebied weinig kon uitrichten op de transferma­rkt. Mede hierdoor was het niet mogelijk om Memphis Depay los te weken bij Olympique Lyon. De Catalanen investeerd­en voor 126 miljoen euro in de selectie en hielden 124 miljoen euro over aan de verkoop van spelers. Een opvallend detail wordt tot slot naar voren gebracht: Bij Barcelona B lagen de transferui­tgaven op dertien miljoen euro, een hoger bedrag dan Real.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname