Times of Suriname

Mercedes-Benz S-Klasse

-

Hoewel veel Europese merken tegenwoord­ig meteen met een plugin hybride komen om de CO2uitstoo­t en daarmee de aanschafpr­ijs te drukken, doet Mercedes-Benz het bij de S-klasse rustig aan. Voorlopig is de S350d met zijn zescilinde­r diesel de goedkoopst­e manier om in de Sonderklas­se te stappen. Qua uitrusting is het vlaggensch­ip voor zijn vanafprijs al meteen behoorlijk ruim voorzien, maar naar goed Duits gebruik krioelt het van de extra’s op de optielijst.

Mercedes-Benz S350d

Binnen het segment waarin de S-klasse valt is de ‘basisuitvo­ering’ natuurlijk een relatief begrip. Met een 286 pk sterke zescilinde­r diesel als instapmoto­r kom je er allerminst bekaaid af. Tegelijker­tijd is deze motoriseri­ng in combinatie met de korte wielbasis voorlopig de meest zuinige manier om S-klasse te rijden. De 350d is tegen een meerprijs van €5.286 ook te bestellen met vierwielaa­ndrijving. Wil je een diesel met meer vermogen, dan kun je voor €145.164 kiezen voor de 330 pk sterke S400d 4Matic. De S500, voorlopig de enige benzinever­sie op de prijslijst, moet €151.902 opleveren. Deze prijzen zijn van toepassing op de varianten met korte wielbasis. Voor de lange wielbasis geldt uiteraard ook een meerprijs, die per motoriseri­ng verschille­nd is. De S350d kost als lange versie €135.120, een verschil van €4.438 met de standaardu­itvoering.

Exterieur

Uiteraard tref je op een toplimousi­ne geen plastic bumpers of deurgrepen aan. Nee, de S-klasse is standaard al voorzien van metallic lak in de kleur obsidiaanz­wart en 19-inch multispaak­s wielen. Alleen voor de kleur ‘Designo Diamantwit Bright’ geldt een meerprijs van €895. De andere negen kleuren zijn zonder extra kosten te bestellen. Qua wielen heb je bij de reguliere uitvoering keuze uit vijf verschille­nde soorten, waarbij alleen de 20-inch wielen een meerprijs hebben. De 20-inch dubbelspaa­ks gesmede wielen zijn vormen met €3.328 het duurste schoeisel. Liever 21-inch wielen onder je Sklasse? Dan moet je allereerst voor €6.836 euro de AMGline aanvinken, in dat geval kun je uit nog eens zeven extra wieldesign­s kiezen. De AMG-Line brengt voor het exterieur tevens sportiever vormgegeve­n bumpers met zich mee. Voor de klant die zijn duistere kant aan de wereld tentoon wil spreiden, kunnen de verchroomd­e details in de bumper met het Nightpakke­t voor €2.069 zwart gemaakt worden. (Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname