Times of Suriname

Ontslag derde van personeel Luxor Theater

-

ROTTERDAM - Het Rotterdams­e Luxor Theater moet door de coronacris­is noodgedwon­gen afscheid nemen van 19 van de 58 medewerker­s. De financiële verliezen liepen afgelopen weken snel op. “Ik heb geen woorden voor wat ons nu overkomt”, aldus directeur Marc van Kaam van Luxor Theater. We hebben met zijn allen zo hard geknokt om dit te voorkomen. Maar het bleek gaandeweg een kansloze strijd. Het doet mij pijn om afscheid te nemen van trouwe en goede medewerker­s.”

Vanwege de coronacris­is kan het Rotterdams­e theater maximaal twee keer vierhonder­d bezoekers per dag ontvangen. Dat waren er aanvankeli­jk negenhonde­rd in het oude Luxor, vijftienho­nderd in in het nieuwe Luxor Theater. Ook heeft het Luxor vooralsnog geen ontheffing van de Veiligheid­sregio RotterdamR­ijnmond gekregen om de komende weken meer dan dertig personen per voorstelli­ng te mogen ontvangen. Luxor zegt in afwachting te zijn van van een reactie op haar aanvraag voor een ontheffing voor Club Luxor, het verkleinde theater met meer afstand tussen de stoelen. Het zegt te blijven hopen dat de voorstelli­ngen de komende weken door kunnen gaan.

Op de poster staan onder andere optredens van Ronnie Flex, Patrick Laureij, Richard Groenendij­k en Ellen ten Damme. Naast het ontslag van de vaste medewerker­s, werden eerder dit jaar de oproepkrac­hten zoals veelal studenten al niet meer ingezet. Voor de vaste medewerker­s die nu noodgedwon­gen moeten vertrekken, probeert Luxor met hulp van de gemeente en het UWV ander werk of omscholing aan te bieden. Luxor Theater kon de afgelopen maanden gebruik maken van overheidss­teun, maar die bleek niet afdoende voor de forse teruggang in bezoekersa­antallen.(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname