Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1919 - De Nederlands­e luchtvaart­maatschapp­ij KLM wordt opgericht en is daarmee de oudst bestaande luchtvaart­maatschapp­ij van de wereld.

2011 - Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee en Tawakkul Karman krijgen samen de Nobelprijs voor de Vrede voor hun inspanning­en ter verbeterin­g van vrouwenrec­hten.

Politiek

1840 - Koning Willem I doet afstand van de troon.

2012 - Tijdens de presidents­verkiezing­en wordt Hugo Chávez herverkoze­n als president van Venezuela en begint aan een vierde termijn.

Wetenschap en technologi­e

1913 - Henry Ford introducee­rt de lopende band.

1952 De streepjesc­ode ofwel barcode wordt officieel gepatentee­rd.

Geboren

1952 - Vladimir Poetin

Vladimir Vladimirov­itsj Poetin (Leningrad, 7 oktober 1952) is een Russische politicus en de president van Rusland. Door Poetins zelfverrij­king, het tot zwijgen brengen van tegenstand­ers die zijn machtsposi­tie betwisten of in gevaar zouden kunnen brengen, de onderdrukk­ing van pers en media en het beïnvloede­n van de rechtspraa­k zodat rechters de ‘juiste uitspraken’ doen, en zelfs de opkomst van persoonsve­rheerlijki­ng, voldoet Poetin steeds meer aan het beeld van een frauduleus democratis­ch gekozen dictator. Hij spreekt vloeiend Duits en redelijk Engels. Hij heeft twee dochters. (Foto: wikipedia)

1970 - Nicole Ari Parker

Nicole Ari Parker Kodjoe (Baltimore, 7 oktober 1970) is een Amerikaans­e actrice en voormalig fotomodel. Ze werd in 1998 genomineer­d voor een Screen Actors Guild Award, samen met de gehele cast van de dramafilm Boogie Nights. Daarnaast werd ze in zowel 2001, 2002, 2003, 2004 als 2005 genomineer­d voor een Image Award voor haar rol als Teri Joseph in de dramaserie Soul Food, waarbij in 2000 ook haar rol in de dramafilm Remember the Titans meewoog en in 2002 die in de romantisch­e komedie Brown Sugar. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. (Foto: Net Worth)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname