Times of Suriname

Minister Amoksi gaat oude projecten oppakken

-

NICKERIE - Projecten die waren blijven liggen zullen opgepakt worden volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol). Buurtmanag­ement en Reserve Politie zullen nieuw leven worden ingeblazen en ook het landelijk opzetten van Bureau Rechtszorg om de samenlevin­g beter juridische bijstand te verlenen, is een van de aandachtsg­ebieden van de minister.

In de districten Saramacca, Coronie en Nickerie vormt volgens Amoksi huiselijk geweld een zorgpunt. Hij heeft alle drie districten bezocht om zich te vergewisse­n van de problemen.

In het district Nickerie is aangegeven dat overmatig alcoholgeb­ruik bij velen een normale zaak is geworden. Onderbezet­ting, huisvestin­g, gebrek aan kantoormeu­bilair en transportm­iddelen zijn identieke problemen bij de verschille­nde diensten van Juspol die het werk stagneren. Tijdens het veldbezoek van de bewindsman werd ook aandacht gevraagd voor de slechte staat waarin het brandweerg­ebouw van Nieuw Nickerie verkeert. Bij een bezoek aan de strafinric­hting Hazard is met name de zelfvoorzi­enendheid van de inrichting aan de orde geweest. Middels diverse projecten is Hazard in staat te voorzien in haar behoeftes. Vanwege de COVID-19-pandemie zijn de projecten op een laag pitje gaan draaien, maar langzaamaa­n wordt de draad weer opgepakt. De bewindsman heeft heel veel bewonderin­g voor de creativite­it die aan de dag gelegd wordt om de zaak draaiende te houden.

 ??  ?? Minister Amoksi van Juspol en districtsc­ommissaris Maikel Winter van Coronie bezichtige­n een in aanbouw zijnde gebouw van de politie van Coronie. Dit project is jaren blijven liggen.
Minister Amoksi van Juspol en districtsc­ommissaris Maikel Winter van Coronie bezichtige­n een in aanbouw zijnde gebouw van de politie van Coronie. Dit project is jaren blijven liggen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname