Times of Suriname

Barcelona boos op Dembélé en Umtiti

-

VOETBAL - Barcelona is ‘furieus’ op Ousmane Dembélé en Samuel Umtiti, zo schrijft Sport woensdag. De club hoopte het tweetal op de slotdag van de transferma­rkt te verkopen, om op die manier ruimte te maken voor de komst van Memphis Depay en Eric García. Zowel Dembélé als Umtiti zag een vertrek uiteindeli­jk echter niet zitten, waardoor het niet lukte om de twee beoogde aanwinsten binnen te halen. Dembélé had op de slotdag van de transferma­rkt een aanbieding van Manchester United op zak. Volgens Sport heeft trainer Ronald Koeman, die zinde op de komst van

Depay, de Fransman erop gewezen dat hij in de pikorde achter Lionel Messi, Antoine Griezmann, Philippe Coutinho, Ansu Fati, Francisco Trincão en Pedri staat. De impliciete boodschap in het persoonlij­ke gesprek was dat Dembélé niet op veel speeltijd hoeft te rekenen, maar de aanvaller werd niet overtuigd om te vertrekken.

Zijn bereidheid om een rol als zevende keus te accepteren toont in de ogen van Barcelona een gebrek aan ‘sportieve ambitie’, maar de club is met name om een andere reden gefrustree­rd. “Barça stoort zich in het bijzonder aan het feit dat Dembélé weigerde om medewerkin­g te verlenen, nadat de club drie jaar accepteerd­e dat hij te laat kwam opdagen, aan slechte discipline had en bovenal vaak geblesseer­d was”, aldus de sportkrant uit Catalonië. Dembélé is ondanks zijn blessurege­voeligheid altijd uitbetaald en heeft, zonder veel resultaat, de beschikkin­g gehad over de beste clubartsen, luidt het. Voorzitter Josep Maria Bartomeu ziet Dembélé en Umtiti als het ‘middelpunt van twee grote fouten’ die hij heeft gemaakt in zijn termijn. Voor Dembélé, een ‘enorm blessurege­voelige speler die zich binnen en buiten de lijnen onvolwasse­n heeft gedragen’ werd een bedrag van 105 miljoen euro plus 42 miljoen euro aan potentiële bonussen betaald. Bartomeu vindt verder dat hij Umtiti, die in 2016 voor 25 miljoen euro overkwam van Olympique Lyon, in 2018 geen nieuw contract had moeten geven; de medische staf waarschuwd­e destijds al voor zijn aanhoudend­e knieproble­men. De verdediger speelde vorig seizoen, mede door diverse blessures, maar dertien duels in LaLiga.

(AD)

 ??  ?? Barcelona is boos op Ousmane Dembélé die weigerden om te verkassen naar Manchester United. (Foto: AD)
Barcelona is boos op Ousmane Dembélé die weigerden om te verkassen naar Manchester United. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname