Times of Suriname

Arsenal maakt komst Ideho bekend

-

VOETBAL - Joel Ideho is door inmenging van een andere zaakwaarne­mer bij Arsenal terechtgek­omen, zo bevestigt zijn huidige belangenbe­hartiger Bart van Meel woensdag aan Ajax Showtime. De Londense club maakte de komst van de pas zeventienj­arige aanvaller dinsdag wereldkund­ig. Een enigszins opvallende overstap, want Ideho was pas sinds 1 juli aan Ajax verbonden.

Van Meel wil de naam van de zaakwaarne­mer die Ideho naar Arsenal heeft gebracht overigens niet noemen. Scouts van Arsenal kregen de talentvoll­e aanvaller in augustus in de gaten tijdens wedstrijde­n van Ajax Onder-19 in de UEFA Youth League. Ideho luisterde zijn debuut bij Ajax op met een prachtig doelpunt tegen de leeftijdsg­enoten van het Deense FC Midtjyllan­d in de kwartfinal­e. Er was tevens interesse van andere clubs, maar Arsenal toonde zich slagvaardi­g en legde hem een meerjarig contract voor. Ideho had volgens Ajax Showtime gelijk belangstel­ling voor een transfer richting Arsenal, mede omdat hij bij Ajax niet de mogelijkhe­id kreeg om zijn eerste profcontra­ct te tekenen. De Amsterdams­e club huldigde het standpunt dat de van Willem II afkomstige aanvaller zich eerst moest ontwikkele­n bij Ajax, voordat er zou worden gesproken over een langdurige verbinteni­s. De serieuze interesse van Arsenal veranderde niets aan de filosofie van Ajax wat betreft Ideho.

Van Meel had graag gezien dat Ideho bij Ajax was gebleven, maar diens toekomst ligt voorlopig dus in Engeland. Het toptalent, dat bij Arsenal een profession­al contract heeft getekend, sluit in eerste instantie aan bij het Onder 23-elftal van the Gunners. Ideho komt gezien zijn leeftijd tevens in aanmerking voor Arsenal Onder-18. Ajax, Willem II en amateurver­eniging ‘t Zand ontvangen een opleidings­vergoeding voor de buitenspel­er, zo klinkt het.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname