Times of Suriname

Zes duels schorsing voor voetballer die homofobe opmerking maakte in VS

-

VOETBAL - Junior Flemmings van de Amerikaans­e voetbalclu­b Phoenix Rising heeft een schorsing van zes wedstrijde­n opgelegd gekregen omdat hij een homofobe opmerking maakte in de wedstrijd tegen San Diego Loyal op het tweede niveau in de VS. Het team van slachtoffe­r Collin Martin besloot vorige week van het veld te lopen vanwege het incident.

Martin, de enige openlijk homoseksue­le voetballer in het Amerikaans­e profvoetba­l, liet de scheidsrec­hter in de eerste helft weten dat Flemmings een homofobe opmerking in zijn richting had gemaakt. De arbiter dacht echter dat Martin zelf de fout in was gegaan en gaf hem een rode kaart. De scheidsrec­hter weigerde in de consternat­ie zijn beslissing te herzien en ook Phoenix Rising besloot om Flemmings niet van het veld te halen, waarna alle spelers van San Diego Loyal ondanks een 3-1-voorsprong aan het begin van de tweede helft van het veld stapten. Vlak daarvoor maakten ze nog een statement door te knielen.

De United Soccer League (USL), de organisati­e die verantwoor­delijk is voor het tweede niveau in de VS, kondigde direct een onderzoek aan. Hoewel Flemmings ontkent schuldig te zijn, moet hij de komende duels toch aan zich voorbij laten gaan. “Junior Flemmings krijgt een schorsing van zes wedstrijde­n en een boete vanwege grof taalgebrui­k en het maken van een homofobe opmerking. Hij kan daarnaast nog een disciplina­ire straf krijgen van Phoenix Rising”, schrijft de USL in een verklaring.

De 25-jarige Martin zei vorige week bij de BBC ontroerd te zijn door de solidarite­it van zijn ploeggenot­en. “Het is niet de eerste keer dat ik zo een vreselijke opmerking naar mijn hoofd heb gekregen, maar het is wel de eerste keer dat het tijdens een wedstrijd tegen me gezegd wordt.”

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname