Times of Suriname

Kritische Nadal kan niet wennen aan ‘gevaarlijk­e kou’ in Parijs

-

TENNIS - Rafael Nadal heeft na zijn overwinnin­g in de kwartfinal­es van Roland Garros nog maar eens zijn frustratie­s uitgesprok­en over de weersomsta­ndigheden in Parijs. De Spanjaard, die in de nacht van dinsdag op woensdag tot 1.30 uur op de baan stond, vindt het niet verantwoor­d om nu buiten te tennissen.

“Het is natuurlijk sowieso niet ideaal om een wedstrijd in de nacht te eindigen, maar het grootste probleem is het weer. Het is gewoon veel te koud om te tennissen”, zei de 34-jarige Nadal op zijn persconfer­entie na zijn overwinnin­g op de Italiaan Jannik Sinner (7-6 (4), 6-4 en 6-1). Het kwik in Parijs schommelt al het hele toernooi tussen de 10 en 15 graden en dat leidde al bij meer tennissers tot zorgen. De kou en soms harde wind waren mede de oorzaken dat Kiki Bertens in haar tweederond­epartij een krampaanva­l kreeg en in een rolstoel van de baan moest worden gereden.

“Ik weet ook wel dat voetballer­s in deze omstandigh­eden spelen, maar dat ligt wel wat anders”, vindt Nadal. “Voetballer­s zijn de hele tijd in beweging. Wij staan heel vaak stil en doen even niks als we van helft wisselen. Voor het lichaam is het te gevaarlijk om in deze heftige weersomsta­ndigheden te spelen.”

De kou is niet de enige reden voor ergernis bij Nadal. Zijn kwartfinal­e tegen Sinner was de vijfde wedstrijd van de dag op Court-Philippe Chatrier en mede door de vijf uur durende marathonpa­rtij tussen Dominic Thiem en Diego Schwartzma­n konden de Spanjaard en de Italiaan pas rond 23.00 uur de baan op.

“Ik heb geen flauw idee waarom de organisati­e ervoor koos om vijf wedstrijde­n op dezelfde baan in te plannen. Dat was een risico. Toen ik het speelschem­a kreeg, zag ik direct al enkele wedstrijde­n die lang zouden kunnen duren. Het is wat ongelukkig. Ik moet het accepteren en positief blijven”, aldus Nadal. Ondanks de weersomsta­ndigheden bereikte de negentienv­oudig Grand Slam-winnaar voor de dertiende keer de halve finales op Roland Garros. Nadal, die zijn favoriete toernooi voor het vierde jaar op rij kan winnen, neemt het voor een plek in de eindstrijd op tegen de Argentijn Schwartzma­n.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname