Times of Suriname

Online verkopen Ikea schieten omhoog

-

- Woonwarenh­uis Ikea heeft over over het afgelopen fiscale jaar zijn online verkopen met 60% zien stijgen, vergeleken met de periode ervoor. Door de coronacris­is werden mensen vaker gedwongen thuis te blijven en knapten ze hun woning op. De Zweedse meubelgiga­nt behaalde een groepsomze­t van in totaal €35,2 miljard voor het fiscale jaar 2020, afgezet tegen zo’n €36,7 miljard aan verkopen in het jaar ervoor.

In Nederland bereikte concern, ondanks de tijdelijke sluiting vanwege het coronaviru­s dit voorjaar, nog een omzetstijg­ing van 3,1% op jaarbasis, tot €1,37 miljard uit meubelen en losse woonaccess­oires. Topman Paul de Jong van Ikea Retail Nederland zegt in een reactie dat er door de zesduizend werknemers bij het zelfbedien­ingswarenh­uis ’keihard is gewerkt om het bedrijf door een lastige tijd te helpen’. Vooral de online verkopen overtroffe­n de stijgende lijn van vorig jaar, met destijds al een 48% toename ten opzichte van het jaar ervoor. De verkopen via de webshop beslaan nu bij elkaar rond een vijfde van de totale Ikeagroeps­omzet.

Ikea zag in de weken dat Nederland binnenshui­s werd gedwongen niet alleen meer verkopen, ook groeide de behoefte onder consumente­n om het interieur ’gezelliger’ aan te kleden. Wereldwijd trokken afgelopen jaar ruim 3,6 miljard mensen naar de filialen en webshops. Ondanks de huidige economisch­e crisis en het heropeleve­nde coronaviru­s, waardoor in het boekjaar 75% van alle winkels wereldwijd tijdelijk op slot is gegaan, opende Ikea nog eens 26 vestiginge­n.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname