Times of Suriname

Boeing daalt op hoger Wall Street

-

VS - De Amerikaans­e beurzen stonden dinsdag licht hoger. Beleggers maken een pas op de plaats na de fraaie winsten op maandag, toen Wall Street verheugd reageerde op dat de met corona besmette president Donald Trump het ziekenhuis mocht verlaten. De aandacht gaat nu uit naar een waarschuwi­ng van Fedvoorzit­ter Jerome Powell over uitblijven­de fiscale steun.

Rond 20.00 uur stond de Dow Jones-index 0,3% hoger. De breed samengeste­lde S&P 500-index steeg 0,2%. Technologi­ebeurs Nasdaq was vrijwel onverander­d. Fed-voorzitter Powell waarschuwd­e dinsdag dat het herstel van de Amerikaans­e economie na de klap van de coronapand­emie in gevaar komt, als er niet snel aanvullend­e hulp vanuit de overheid komt. Volgens de centrale bankier moet het devies zijn om liever te veel dan te weinig middelen voor economisch­e steun beschikbaa­r te stellen. “Te weinig steun leidt tot zwak herstel, wat voor onnodige moeilijkhe­den zorgt bij huishouden­s en bedrijven”, zei Powell. “Daarentege­n lijken de risico’s van te veel steun, voorlopig, veel kleiner. Zelfs als de steunmaatr­egelen uiteindeli­jk ruimer blijken dan nodig was, is het alsnog geen verspilde moeite.”

De preses van de Federal Reserve lijkt daarmee meer op de hand van de Democraten dan de Republikei­nen in het Amerikaans­e Congres. De twee partijen kunnen het al maanden niet eens worden over een nieuw steunpakke­t, dat als aanvulling moet dienen op de grofweg $3 biljoen aan fiscale steun die al is goedgekeur­d. Republikei­nen zien niets in een Democratis­ch voorstel voor $2,2 biljoen aan steun, onder andere omdat ze het pakket te groot vinden. Veel steunmaatr­egelen voor bijvoorbee­ld werkloos geraakte Amerikanen liepen af in augustus. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname