Times of Suriname

Celstraf geëist in ontvoering­szaak Cairo

-

PARAMARIBO - Tegen Ridell F is twaalf maanden celstraf geëist, waarvan acht voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. De officier van justitie acht diefstal van kenteken, opzethelin­g en overtredin­g van de Vuurwapenw­et bewezen.

Zij kwam niet tot het bewijs dat Ridell F zich schuldig heeft gemaakt aan de wederrecht­elijke vrijheidsb­eroving van ex-militair Rodney Cairo, kandidaat van politieke partij Strei! bij de afgelopen verkiezing. Indien de strafeis wordt overgenome­n, blijft Ridell F op vrije voeten. Hij is op een eerdere zitting in vrijheid gesteld.

De vervolging­sambtenaar zegt dat het haar opvalt dat Ridell F een kenteken heeft weggenomen, welk geplaatst werd op een busje dat gebruikt is om naar de woning van Cairo te gaan. Ook heeft Ridell F goederen ontvangen van een dame die van Cairo zijn weggenomen. Zij merkt op dat de verdachte voor de rest geen andere informatie heeft gegeven, omdat hij werkzaam is bij het Directoraa­t Nationale Veiligheid (DNV). “Beseft hij wel de opdracht te hebben gehad om strafbare feiten te plegen.”

Cairo herkende Ridell F niet als de persoon die bij zijn woning een inval zou hebben gepleegd en getracht zou hebben hem tegen zijn wil mee te nemen. Hij zei dat hij op 15 april via sociale media de toenmalige defensiemi­nister vragen stelde, maar geen antwoord kreeg. Hij wilde het hoofd van DNV, Danielle Veira, ook vragen stellen want hij had bewijsmate­riaal dat er wapens van DNV bij burgers waren. Op 16 april was hij samen met drie dames thuis toen een inval is geweest in zijn woning. Hij raakte bedwelmd na het drinken van alcohol. Er kwamen gemaskerde mannen in zijn woning. Hij weet niet veel af van wat er gebeurd is. Op 3 november zal raadsman Murwin Dubois pleiten. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname