Times of Suriname

Minister Pokie positief getest op COVID-19

-

PARAMARIBO - Minister Diana Pokie van Grond- en Bosbeheer is in het weekend positief getest op COVID-19. “Voor nu gaat het goed met haar en is de minister in isolatie geplaatst. Het BOG is bezig na te gaan wie de personen zijn met wie de minister de afgelopen dagen allemaal mee in contact is geweest en vandaag zullen die personen dan allemaal getest worden om na te gaan als zij ook besmet zijn met het virus of niet”, zegt collega-minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid.

Ramadhin zegt dat Pokie de afgelopen week ook aanwezig was op de vergaderin­g van de Raad van Ministers en ook enkele andere meetings heeft bijgewoond. Daarnaast heeft de minister natuurlijk ook het kantoor van haar ministerie bezocht. “Deze is de eerste minister die positief test op het virus en afhankelij­k van wat BOG allemaal aangeeft, zullen de andere ministers en personen met wie zij in contact is geweest ook getest worden op het virus”, zegt Ramadhin. In ieder geval wenst Ramdhin zijn collega beterschap toe en hij hoopt dat ze snel weer opknapt.

Het gebouw waarin de minister haar werkzaamhe­den uitvoert, is voor nu gesloten omdat het ontsmet wordt en wordt schoongema­akt voordat de medewerker­s weer op kantoor worden toegelaten. De gezondheid­sautoritei­ten melden dat de bewindsvro­uw naar alle waarschijn­lijkheid via iemand op kantoor besmet is geraakt. Onder haar personeel wordt daarom nagegaan of er personen zijn die besmet zijn met het virus en wie in quarantain­e moeten worden geplaatst.

Humphrey Dundas, directeur van het directoraa­t Volkscommu­nicatie, bevestigt dat de regering dit weekeinde te weten is gekomen dat Pokie besmet is met COVID-19. Ook op het kantoor van de vicepresid­ent wordt alles ontsmet en nagegaan wie de personen zijn die in contact zijn geweest met Pokie. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname