Times of Suriname

Vader veroordeel­d voor mishandeli­ng dochter

-

PARAMARIBO - Een veertienja­rig meisje vertelde gisteren aan rechter Maytrie Kuldipsing­h, hoe haar vader Benjamin V tegen haar tekeerging. Zij moest vaker doodsbedre­igingen van hem aanhoren. Hij sloeg op 30 april haar hoofd tegen de vloer, waardoor zij bewusteloo­s raakte.

Zij werd aan haar kraag getrokken en geslagen. Toen zij bijkwam, lag zij op het balkon. Zij had ook een vuistvuurw­apen bij haar vader gezien. Hij dreigde haar met een mes dood te steken. Het meisje werd bang voor de man, die in maart in vrijheid was gesteld. De man zei dat hij geen wapen had en het hoofd van zijn dochter niet heeft geslagen tegen de vloer.

“Kijk hoe mooi ze is. Ga ik je hoofd bossen”, zei de vader. Benjamin V vond dat zijn dochter de hele dag met haar telefoon bezig was. Hij zei dat zijn dochter zichzelf liet vallen. Hij ontkent drugsgebru­iker te zijn, maar zijn familie heeft wel geconstate­erd dat hij zich op bepaalde momenten niet normaal gedraagt en zij vermoedt dat hij drugs gebruikt. Bij Benjamin V is een vuurwapen aangetroff­en waarvoor hij geen machtiging heeft. De vervolging­sambtenaar acht bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeli­ng van zijn eigen kind, bedreiging en illegaal wapenbezit. Zij eiste veertien maanden celstraf, waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, met een proeftijd van drie jaar. Zij vorderde als bijzondere voorwaarde dat de man zich tijdens de detentie laat begeleiden door Bureau Alcohol en Drugs en/of de Forensisch­e Maatschapp­elijke Zorg. Benjamin V zit al zes maanden in voorarrest.

De rechter heeft de strafeis van het Openbaar Ministerie overgenome­n. Het in beslag genomen wapen is verbeurdve­rklaard. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname