Times of Suriname

Herstelwer­kzaamheden Mr P Chandishaw­weg vlotten

-

PARAMARIBO - Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) bezocht de Mr P Chandishaw­weg, die al geruime tijd in deplorabel­e staat verkeert. De buurtbewon­ers trokken reeds jaren aan de bel om de vele verzakking­en en kuilen in deze weg aan te pakken. Deze zeer belangrijk­e verbinding­sweg wordt al jaren schade aangericht door zware vrachtvoer­tuigen en zwaar materieel. Tijdens zijn bezoek aan het project, vrijdag, gaf de minister aan dat de herstelwer­kzaamheden reeds zijn gestart.

De bewindsman geeft aan dat dit project voor de verkiezing­en al van start ging, maar door financiële problemen geen voortgang kon vinden. Nu wordt gekeken naar mogelijkhe­den om op een gepaste manier het project weer op te pakken. De weg is zeer verslechte­rd en de buurtbewon­ers hebben het dagelijks te verduren. De OW-minister vindt dat de tijd nu is aangebroke­n om actie te ondernemen. Het ministerie besloot om de weg alvast in veilige staat te brengen, door de gevaarlijk­e verzakking­en en kuilen te herstellen. De werkzaamhe­den zijn ondertusse­n gestart, waarbij de totale lengte van de weg wordt aangepakt.

De officiële rehabilita­tiewerkzaa­mheden, waaronder het verbreden van de weg, leggen van duikers en het aanleggen van fiets en looppaden komen in een volgende fase aan de orde. Volgens de bewindsman is het voor dit moment erg belangrijk dat de grote verzakking­en worden hersteld. Hij doet een dringend beroep op eigenaren van vrachtvoer­tuigen die niet voldoen aan de eisen, voorlopig hun vracht te verdelen en die zo te vervoeren naar de locatie. Extra zware vrachtwage­ns brengen behoorlijk­e schade toe aan de openbare wegen die niet voor gigantisch­e gewichten berekend zijn. “Er wordt vooralsnog een start gemaakt met een pilot, waarbij de politie door extra controles uit te voeren erop zal moeten toezien dat de regels worden nageleefd. Vervolgens zullen bij het niet naleven van de regels fikse boetes worden opgelegd”, gaf minister Nurmohamed aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname