Times of Suriname

Loopbrug Abdoelrahm­anweg opgeleverd door OW en lokale ondernemer­s

-

SARAMACCA - Na een melding vanuit de samenlevin­g over de situatie aan de Abdoelrahm­anweg, waarbij boomstamme­n een brug moesten voorstelle­n voor schoolkind­eren, greep minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken onmiddelli­jk in. De scholieren moesten noodgedwon­gen gebruik maken van de boomstamme­n om het kanaal over te steken. Het ministerie slaagde erin samen met lokale ondernemer­s binnen een dag een loopbrug te bouwen. Die is vrijdag opgeleverd.

Minister Nurmohamed geeft aan meteen contact te hebben gemaakt met districtsc­ommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga van het Saramacca. Hij deed een dringend beroep op de dc om uit te kijken naar lokale ondernemer­s, die bereid waren samen met het ministerie een loopbrug neer te zetten op de locatie. Het ministerie zorgde voor materiaal en manschappe­n, maar ook zijn enkele ondernemer­s op verzoek van de dc met middelen ingekomen. De afdeling Bruggen van OW heeft met haar kennis een belangrijk­e bijdrage geleverd door een veilige loopbrug neer te zetten. Thans wordt de brugleunin­g gebouwd. De minister stelt de medewerkin­g van de ondernemer­s uit de omliggende gebieden zeer op prijs. De bewindsman doet een beroep op de ondernemer­s

Advertenti­e om door te gaan met dit soort projecten en niet te blijven wachten op de overheid. De officiële procedure zou minimaal zes maanden in beslag nemen. “Dit is wat wij noemen werken in Public Private Partnersch­ipverband. Het resultaat is door uw medewerkin­g binnen no time neergezet. De kinderen kunnen de loopbrug nu veilig oversteken”, aldus de OW-minister.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname