Times of Suriname

Medewerker­s FAI vragen president continuïte­it bedrijf te garanderen

-

NICKERIE - De leiding van het bacovebedr­ijf Food and Agricultur­e Industries (FAI) heeft tijdens het bezoek van president Chandrikap­ersad Santokhi en vicepresid­ent Ronnie Brunswijk, zaterdag, uit monde van Leonard Bakboord van het managmentt­eam aan de regering gevraagd blijvende ondersteun­ing aan het bedrijf te verlenen, het bedrijf weder de plek te geven die het verdient als leider in de agrarische productie en export in Suriname. Verder heeft hij de ondersteun­ing van de regering gevraagd om de regelgevin­g en het controleme­chanisme te introducer­en aan de grenzen van Suriname ter voorkoming van de introducti­e van ziekten en plagen van buiten, die zeer negatief zullen zijn voor de agrarische industrie.

Bakboord hield de president en gevolg voor wat de huidige stand van zaken is van het productieb­edrijf dat aan de rand staat van faillissem­ent, maar door tussenkoms­t van de regering nog draaiende gehouden wordt nadat de buitenland­se grootaande­elhouder van het bedrijf, Univeg, in januari met de noorderzon bleek te zijn vertrokken. Namens de medewerker­s deed Rita Kasban het verzoek aan de president alles in het werk te stellen zodat het voortbesta­an van het bedrijf niet in gevaar komt en gegarandee­rd blijft. De medewerker­s van FAI Nickerie zeggen erop te rekenen dat de president zijn invloed zal aanwenden om het bedrijf de beste perspectie­ven te bieden. Zowel vicepresid­ent Brunswijk als president Santokhi gaf de FAI-medewerker­s de garantie dat de regering het bedrijf niet in de steek zal laten en dat de continuïte­it van het bedrijf gegarandee­rd is. “We kunnen het niet maken om zo een goudmijn op te geven”, merkte de vicepresid­ent op. Het is volgens hem bekend welke bijdrage het bedrijf kan leveren aan de staatskas. President Santokhi vroeg de werknemers geduld te betrachten. “Ik begrijp uw situatie. Dit is niet de wijze waarop een bedrijf met u en uw belangen zou moeten omgaan, maar deze regering zal opkomen voor jullie belangen en ervoor zorg dragen dat jullie geen problemen gaan hebben”, beloofde de president het FAI-personeel.

Advertenti­e

Hij haalde aan dat de eerste stappen reeds gedaan zijn voor wat betreft salarissen en de zorgverzek­eringen. Santokhi zegt het interimman­agementtea­m dankbaar te zijn dat het met alle mogelijke middelen door is gegaan met de continuïte­it van het bedrijf en ook nog producten heeft kunnen afzetten binnen de Caricom. De president bracht ook zijn dank uit aan de medewerker­s, die ondanks de moeilijke situatie door zijn gegaan.

AL

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname