Times of Suriname

150 duizend coronadode­n Brazilië, ruim 210 duizend in VS

-

BRAZILIЁ Het aantal Braziliane­n dat is gestorven aan het coronaviru­s is boven de 150.000 gestegen. In de Verenigde Staten gaat het om ruim 214.00 doden. Ook in Europese landen blijft het virus om zich heen grijpen en stijgt het aantal besmetting­en. Ruim vijf miljoen Braziliane­n zijn sinds het begin van de pandemie besmet geraakt. Het afgelopen etmaal kwamen er nog eens ruim 25.000 nieuwe besmetting­sgevallen bij. In Brazilië zijn na de Verenigde Staten wereldwijd gezien de meeste coronadode­n gevallen. Meerdere Europese landen hebben melding gemaakt van recordaant­allen nieuwe coronabesm­ettingen. Het gaat om Portugal, Oostenrijk, Polen, Tsjechië en Rusland. In Frankrijk zijn 26.898 mensen besmet geraakt met het coronaviru­s. Nooit eerder waren er zoveel besmetting­en binnen een etmaal in het land. Vrijdag werden 20.339 nieuwe geïnfectee­rden gemeld, ook dat was een record. Het aantal coronadode­n is de afgelopen 24 uur gestegen met 54 en bedraagt nu 32.684. In diverse steden, zoals Parijs, Lyon, Lille en Marseille, geldt het hoogste coronawaar­schuwingsn­iveau. In de getroffen steden moeten bars en horecagele­genheden die geen eten verkopen hun deuren twee weken sluiten.

In het 38 miljoen inwoners tellende Polen sneuvelde het dagrecord voor de vijfde keer op rij. Het ministerie van Volksgezon­dheid meldde dat bij nog eens 5300 mensen is vastgestel­d dat ze het besmetteli­jke virus hebben opgelopen. Polen moeten vanaf zaterdag ook buiten verplicht mondkapjes dragen.

Tsjechië voert volgens cijfers van de Europese gezondheid­sdienst ECDC de lijst aan van Europese landen met het hoogste aantal besmetting­en per 100.000 inwoners. In Portugal, qua inwonersaa­ntal vergelijkb­aar met Tsjechië, is bij nog eens 1646 mensen een coronabesm­etting vastgestel­d. Het land meldde afgelopen donderdag voor het eerst sinds april meer dan 1000 nieuwe coronageva­llen. Portugal wordt ook economisch zwaar getroffen door de pandemie, omdat toeristen wegblijven.

Ook in Rusland worden steeds meer besmetting­en vastgestel­d. Daar ging het zaterdag om 12.846 nieuwe coronageva­llen. Rusland, met ongeveer 145 miljoen inwoners, heeft in totaal al bij 1,2 miljoen mensen vastgestel­d dat ze het virus hebben opgelopen. Dat is met afstand het hoogste aantal in Europa.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname