Times of Suriname

Duitsland nipt langs Oekraïne

- Lukas Klosterman­n van Duitsland wordt belaagd door drie tegenstand­ers. (Foto: AD)

VOETBAL - Duitsland heeft zaterdag in de Nations League mede dankzij een keepersblu­nder nipt gewonnen van Oekraïne. Onder toeziend oog van 21 duizend toeschouwe­rs zegevierde de ploeg van bondscoach Joachim Löw in Kiev met 1-2.

De minimale voorsprong in de rust in Kiev was ronduit verdiend, maar echt schitteren deed die Mannschaft niet. Al in de openingsfa­se leed het team van Löw veel balverlies zodra men de helft van Oekraïne wilde opzoeken. Het gebrek aan kwaliteit bij de thuisploeg was de reden van het uitblijven van een tegendoelp­unt. Duitsland sloeg zelf na twintig minuten toe: na een lage pass van Antonio Rüdiger vanaf rechts probeerde Serge Gnabry de bal met de hak te verzilvere­n, maar het was Matthias Ginter die de 0-1 maakte.

Georgiy Bushchan kreeg afgelopen week in de oefeninter­land tegen Frankrijk (7-1) liefst zeven tegengoals om de oren, maar keepte zaterdag een uitstekend­e eerste helft. Enkele minuten na rust ging de doelman echter in de fout. Hij liet een voorzet van Lukas Klosterman­n vanaf rechts los, waardoor de bal pardoes op het hoofd van Leon Goretzka belandde en in het doel hobbelde. Bushchan voorkwam diverse keren een derde tegengoal en zag hoe een rake strafschop van Ruslan Malinovsky­i, na een overtredin­g van Niklas Süle op Roman Yaremchuk, de 1-2 betekende. Tot meer was Oekraïne echter niet in staat. Het is voor Duitsland de eerste zege in de Nations League. Die Mannschaft speelde in groep 4 van divisie A eerder gelijk tegen Spanje (1-1) en Zwitserlan­d (1-1). Alleen de winnaar van de groep plaatst zich aan het einde van de groepsfase voor de Final Four, die in juni op het programma staat. (VP)