Times of Suriname

Nagelsmann heeft hoge verwachtin­gen van Kluivert

-

VOETBAL - RB Leipzig raakte in de afgelopen transferpe­riode Timo Werner en Patrick Schick kwijt en als versterkin­gen voor de aanval haalden die Roten Bullen Alexander Sörloth, Hee-Chan Hwang en Justin Kluivert binnen. Kluivert werd op Deadline Day voor een seizoen gehuurd van AS Roma, inclusief optie tot koop. Trainer Julian Nagelsmann heeft hoge verwachtin­gen van de 21-jarige aanvaller.

De oefenmeest­er zei zaterdag in gesprek met BILD dat Kluivert zich moet gaan richten op een plek aan de zijkanten: “We zijn van plan om Justin als vleugelaan­valler te gebruiken, aangezien we al goed voorzien zijn in het centrum”, legt Nagelsmann uit. De 33-jarige trainer ziet in Kluivert eenzelfde soort speler als Serge Gnabry, die hij goed kent van hun gezamenlij­ke

Hoffenheim.

“Als je puur kijkt naar de manier van voetballen, dan zijn er zeker overeenkom­sten te zien tussen Kluivert en Gnabry. Serge is een buitengewo­ne speler en ik zou natuurlijk blij zijn als Justin in de toekomst dat niveau kan bereiken”, gaat Nagelsmann verder. Hij ziet echter ook een belangrijk verschil tussen Kluivert en de huidige aanvaller van Bayern München: “Toen Serge naar Hoffenheim kwam (in de zomer van 2017, red.), was hij al een stap verder.”

“Dat kwam simpelweg doordat hij voor tijd al op reguliere basis wedstrijde­n had gespeeld. Dat is recentelij­k niet het geval geweest bij Justin. Hij komt hier nu binnen en moet eerst zijn ritme weer vinden”, sluit Nagelsmann af. Kluivert kwam in het afgelopen seizoen namens Roma 22 keer in actie in de Serie A, waarvan het merendeel in de eerste seizoenshe­lft. Van de laatste zestien wedstrijde­n maakte hij geen enkele keer de negentig minuten vol. (VP)

tijd

bij TSG

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname