Times of Suriname

Gebroeders Higuaín herenigd

-

VOETBAL - Gonzalo Higuaín en Federico Higuaín gaan voor het eerst sinds 2006 weer in één team spelen. Inter Miami maakt via de officiële kanalen de komst van Federico Higuaín, die later deze maand 36 jaar wordt, bekend. De aanvallend­e middenveld­er komt over van DC United en wordt zodoende weer ploeggenoo­t van zijn jongere broer, die Juventus recent voor de Major League Soccer-club inruilde en in december 33 jaar wordt. Federico Higuaín heeft zijn sporen in de Amerikaans­e competitie ruimschoot­s verdiend. Hij tekende medio 2012 bij Columbus Crew, bleef vervolgens liefst acht seizoenen en groeide tot een van de beste middenveld­ers van de MLS uit. De Argentijn, die nooit voor zijn vaderland uitkwam en in Europa een blauwe maandag voor Besiktas uitkwam, was in totaal goed voor 60 doelpunten en 68 assists in 217 competitie­duels.

Federico Higuaín tekende voorafgaan­d aan het seizoen 2020 een contract met DC United, waar hij als speler en Player Developmen­t Coach aan de slag ging. Na tien duels en twee doelpunten tekent hij nu een contract bij de club van zijn broer Gonzalo. “Federico is een geweldige speler in deze competitie geweest”, licht technisch directeur Paul McDonough toe. “We zijn zeer blij dat we meer aanvallend­e diepgang, ervaring en kwaliteit aan onze selectie hebben kunnen toevoegen toen de kans zich voordeed.”

Gonzalo Higuaín en Federico Higuaín doorliepen de jeugdoplei­ding van River Plate en maakten tussen 2004 en 2006 enkele keren samen deel uit van wedstrijds­electies. Nu worden ze herenigd in Miami en zullen er voor de achttiende keer in de geschieden­is twee broers tegelijker­tijd in de MLS spelen. Gonzalo Higuaín heeft inmiddels drie duels in de MLS achter de rug: een 3-0 nederlaag tegen Philadelph­ia Union, een 2-3 nederlaag thuis tegen New York Red City (waarin hij een assist gaf) en een 1-2 zege op New York Red Bulls (waarin hij uit een vrije trap zijn eerste en de winnende goal maakte).

(VP)

 ??  ?? Justin Kluivert zal dit seizoen op huurbasis uitkomen voor RB Leipzig. Coach Julian Nagelsmann van de club verwacht veel van de aanvaller. (Foto: Goal)
Justin Kluivert zal dit seizoen op huurbasis uitkomen voor RB Leipzig. Coach Julian Nagelsmann van de club verwacht veel van de aanvaller. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname