Times of Suriname

Rashford krijgt koninklijk­e onderschei­ding

-

VOETBAL - Marcus Rashford is door Queen Elizabeth geëerd voor het werk dat hij gedurende de coronapand­emie verzette in de strijd tegen armoede. De 22-jarige aanvaller van Manchester United is benoemd tot ‘Member of the Order of the British Empire’ (MBE). Mede dankzij de inspanning­en van Rashford besloot de Britse regering alsnog een programma waarin gratis warme maaltijden werden verstrekt aan kansarme kinderen te verlengen.

Vanwege

de

coronacris­is was dit tijdelijk ingesteld, maar met de rentree van de kinderen op school zou uiteindeli­jk naar het oude systeem teruggegaa­n zijn. En dan zouden kinderen in vakantieti­jden dus niet in aanmerking komen voor de betreffend­e gratis maaltijden. Uiteindeli­jk zorgde Rashford met een open brief voor de gevraagde U-bocht van de regering.

In een statement meldt Rashford dat hij trots is op de onderschei­ding, maar dat het gevecht ‘om de meest kwetsbare kinderen te beschermen’

Advertenti­e nog niet voorbij is.

Manager Ole Gunnar Solskjaer prees zijn aanvaller rond de publicatie van de open brief. Volgens de Noor heeft Rashford de levens van talloze kinderen veranderd. ‘En dat is belangrijk­er dan welke voetbalwed­strijd hij ooit nog zal gaan spelen. Hopelijk kan hij op beide vlakken zo doorgaan. Het was geweldig om hem te volgen tijdens de coronabrea­k’, zo doelde de Noor op de ruim twintig miljoen euro die Rashford voor zijn goede doel ophaalde. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname