Times of Suriname

Tyrone Spong staat open voor UFC

-

MMA – Tyrone Spong, de Latino WBC en WBO zwaargewic­ht bokskampio­en, is geïnteress­eerd in het hervatten van zijn MMA-carrière en zou het niet erg vinden om uit te komen in de belangrijk­ste MMA- organisati­e, de UFC. De focus van de Surinamer ligt nu op boksen, maar hij staat er open voor als de UFC hem een goed contract aanbiedt. Dit zegt de Surinaamse vechter in gesprek met MMA Junkie.

“Ze moeten me een goed contract aanbieden en dan neem ik dit zeker in overweging. Luister, ze zijn niet op mijn niveau en dat is duidelijk en eenvoudig. Ik bedoel, ik kan hier naar mijn sportschoo­l gaan en ik kan je laten zien dat ik meer dan 13 belts heb. Ik vecht niet meer voor belts. Het is een prestige ding om een belt van de beste organisati­e zoals de WBC, de WBO, de IBF, WBA te hebben. Maar uiteindeli­jk kun je geen belt eten. Ik vecht voor erfenis en ik vecht ervoor om voor mijn familie te zorgen. Daarom vecht ik.”

Hoewel Spong bekendstaa­t om zijn uitgebreid­e kickboksac­htergrond op het niveau van wereldklas­se in K-1, Glory en vele andere promoties heeft gevochten, is de Surinaamse vechter ervaren in MMA. Spong deed twee keer mee aan MMA, waar hij in 2012 en 2013 een knock-out en een beslissing­swinst pakte onder de WSOFbanner. Hij traint ook al jaren onder leiding van Henry Hooft, een van de beste MMA-coaches in het spel.

Spong gelooft dat hij het niet moeilijk zou krijgen in de UFC, vooral na het zien van een aantal collega- kickbokser­s die het goed doen. “Er zijn een heleboel geweldige jongens in de UFC, maar ik heb het gevoel dat een heleboel jongens worden over-hyped”, zei Spong. “Maar allemaal goed voor hen, dat is wat je nodig hebt. Je moet betaald worden, je hebt de promotie nodig, je moet gezien worden door alle fans in Amerika en wereldwijd. Dus dat is allemaal goed voor hen, maar ik ken mezelf en mijn vaardighei­dsniveau. Ik ben veel beter dan de mensen in de UFC. Ik zeg dat niet met enige arrogantie, maar met vertrouwen.” Spong is van plan zich te concentrer­en op het boksen voor het moment en te blijven groeien. Hij hoopt dat hij in de toekomst een gevecht krijgt voor een grote titel in het boksen, maar als een andere organisati­e hem een beter bod doet, zou de 35-jarige bokser het niet erg vinden om zijn plannen te veranderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname