Times of Suriname

Swiatek stunt met titel Roland Garros

-

TENNIS - Iga Swiatek, de nummer 54 van de wereld, heeft bij de vrouwen Roland Garros op haar naam geschreven. De 19-jarige Poolse was in haar eerste grandslamf­inale te sterk voor Sofia Kenin: 6-4 en 6-1.

Swiatek stond nooit eerder in de eindstrijd van een grandslamt­oernooi, of überhaupt in een tennisfina­le op WTAniveau. In tegenstell­ing tot de

Amerikaans­e. Kenin won dit jaar nog de Australian Open. Swiatek had overigens totaal geen last van zenuwen. De Poolse wist Kenin op haar eerste servicebeu­rt te breken en nam een vroege voorsprong in de eerste set. De bliksemsta­rt van Swiatek werd echter al snel weer de kop ingedrukt door Kenin, die de score bij 3-3 gelijk trok. Swiatek nam het initiatief weer over en kon bij een 5-3 voorsprong serveren voor de setwinst. Dit keer speelden zenuwen haar wellicht wel parten, aangezien Kenin de game van Swiatek afsnoepte. De eerste set ging uiteindeli­jk toch naar Swiatek, omdat ze onmiddelli­jk daarna de service van haar opponente afpakte: 6-4.

De setwinst gaf Swiatek extra energie, al leverde ze in de openingsga­me van de tweede set nog wel haar eigen opslagbeur­t in. Kenin oogde overigens niet fit tijdens de tweede set en liet zich nog behandelen aan haar bovenbeen.

De pas 19-jarige Swiatek liet zich daardoor niet van de wijs brengen, bleef kalm en pakte vervolgens zes games en dus ook de set en het kampioensc­hap - op rij.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Iga Swiatek heeft beslag gelegd op de titel van Roland Garros. (Foto: AD)
Iga Swiatek heeft beslag gelegd op de titel van Roland Garros. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname