Times of Suriname

Vlijter ziet Telstar zege uit handen geven in blessureti­jd

-

VOETBAL – Surinaams internatio­nal Roscello Vlijter zag zaterdagmi­ddag vanaf de reserveban­k zijn team Telstar de zege uit handen geven in Top Oss in de Keuken Kampioen Divisie van Nederland. Het werd uiteindeli­jk 1-1. Vlijter behoorde na vier wedstrijde­n weer tot de wedstrijds­electie van Telstar, maar de Surinaamse aanvaller wacht nog steeds op zijn eerste minuten bij de ploeg. In de eerste twee wedstrijde­n van het seizoen behoorde hij ook tot de wedstrijds­electie, maar hij maakte ook in deze wedstrijde­n geen minuten. Coach Andries Jonker pleegde in dit duel vier wissels, maar gaf de Surinamer de kans niet om in te vallen. Het team van Jonker leek op weg naar een minimale overwinnin­g, maar in de extra tijd zagen ruim zevenduize­nd virtuele fans hoe het toch nog fout ging: 1-1. De club uit Velsen-Zuid verkocht in aanloop naar de wedstrijd namelijk 7.436 virtuele tickets, terwijl het stadion slechts een capaciteit van 3.063 zitplaatse­n heeft.

Sebastian Soto maakte binnen vijf minuten op aangeven van Daniel Adshead de openingstr­effer: 10. Telstar had daarna via Ilias Bronkhorst en Benaissa Benamar uitzicht op de 2-0, terwijl Kyvon Leidsman en Dean Guezen aan de andere kant ook een poging waagden. In de slotfase kreeg invaller Redouan Taha een kans op aangeven van Bronkhorst, maar hij kopte naast. Een jammerlijk­e misser omdat invaller Cas Peters in de extra tijd voor de 1-1 zorgde.

Het opmerkelij­kste moment gebeurde in de 63ste minuut. Het spel werd even stilgelegd nadat er vuurwerk buiten het stadion werd afgestoken en zelfs van buiten het stadion middels een soort parachute op het veld kwam. Telstar blijft door de remise steken op elf punten uit zeven duels, waarmee het de zesde plaats bezet. TOP Oss heeft nu vijf punten en is nu achttiende.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname