Times of Suriname

Nadal schrijft historie

-

TENNIS - Rafael Nadal heeft zondag voor de dertiende keer Roland Garros op zijn naam geschreven. De Spaanse gravelspec­ialist won op oppermacht­ige wijze de finale in drie sets van Novak Djokovic: 6-0, 6-2, 7-5. Daarmee evenaart Nadal het record van Roger Federer met twintig Grand Slam-titels.

Nadal vloog uit de startblokk­en tegen Djokovic, de nummer 1 van de wereld. Hij liep overtuigen­d uit naar 4-0 en haalde vervolgens in exact 45 minuten foutloos de eerste set binnen. Terwijl de 33-jarige Serviër, die in een Grand Slamfinale nog nooit een set met 6-0 verloor, zeker niet slecht speelde, lukte het Nadal om keer op keer op het juiste moment toe te slaan. Aan het begin van de tweede set wist Djokovic wel op het scorebord te komen: 1-0. De opleving van Djokovic was na een dubbele servicebre­ak van Nadal echter van korte duur, want in het restant van de tweede set gaf Nadal slechts twee games uit handen.

Ook in de derde set maakte Nadal de status als favoriet op zijn geliefde ondergrond van gemalen baksteen waar. De nummer 2 van de wereld herpakte zich na een sterkere fase van Djokovic en rekende overtuigen­d af met zijn tegenspele­r.

Vanwege de coronamaat­regelen waren slechts kleine plukjes publiek vanaf de tribunes van Court PhilippeCh­atrier getuige van de historisch­e en tevens honderdste zege van Nadal op Roland Garros. Voor de 34-jarige Nadal is het zijn vierde titel op een rij van het befaamde tennistoer­nooi in Parijs. In 2005 boekte hij zijn eerste eindzege en Grand Slam-titel op Roland Garros.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname