Times of Suriname

Ronaldo grootste verdiener Serie A

-

VOETBAL - La Gazzetta dello Sport zet ieder jaar de Serie A-salarissen op een rij en de roze sportkrant heeft zaterdag uitgepakt met de lonen voor dit seizoen. Cristiano Ronaldo blijft met een jaarsalari­s van 31 miljoen euro ruimschoot­s de grootverdi­ener in de Italiaanse competitie en zijn ploeggenoo­t bij Juventus Matthijs de Ligt is de nummer twee op de lijst. La Vecchia Signora maakt met een salarishui­s van 236 ook verreweg de hoogste loonkosten van alle clubs in de Serie A.

Juventus wist met het vertrek van spelers als Gonzalo Higuaín, Miralem Pjanic en Douglas Costa voor 58 miljoen aan salarissen te besparen, maar betaalt nog altijd ruimschoot­s het meest aan salarissen. Nummer twee Internazio­nale keert met een totaal van 149 miljoen aan salarissen bijna 90 miljoen minder uit. Romelu Lukaku en Christian Eriksen zijn met een jaarsalari­s van 7,5 miljoen de grootverdi­eners in het Giuseppe Meazza.

AS Roma, Napoli en AC Milan maken met respectiev­elijk 112 miljoen, 105 miljoen en 90 miljoen de top vijf vol. Edin Dzeko is met een jaarsalari­s van 7,5 miljoen ruimschoot­s de grootverdi­ener in Rome, terwijl Kalidou Koulibaly met 6 miljoen per jaar aan de leiding gaan in Napels. Bij Milan zijn Zlatan Ibrahimovi­c en Gianluigi Donnarumma de grootverdi­eners: de Zweed ontvangt zeven miljoen per jaar, terwijl zijn veel jongere ploeggenoo­t zes miljoen ontvangt.

Stuntploeg Atalanta staat wat betreft zijn salarishui­shouding ergens in de middenmoot. De huidige koploper van de Serie A, en groepsgeno­ot van Ajax in de Champions League, keert slechts 42,6 miljoen op jaarbasis uit aan lonen. Alejandro ‘Papu’ Gómez is met 2 miljoen per jaar de topverdien­er en hij wordt gevolgd door Josip Ilicic (1,8 miljoen), Luis Muriel (1,8 miljoen) en Duván Zapata (1,8 miljoen). De totale uitgaven aan salarissen in de Serie A zijn vanwege de coronacris­is gedaald van 1,36 miljard naar 1,29 miljard. (VP)

 ??  ?? Cristiano Ronaldo is de grootste verdiener in de Serie A. (Foto: Goal)
Cristiano Ronaldo is de grootste verdiener in de Serie A. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname