Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1654

2014

De Delftse donderslag, ontploffin­g van een opslagplaa­ts voor buskruit in de binnenstad van Delft leidt tot vele doden en grote schade.

Het dodental als gevolg van de uitbarstin­g van de Japanse vulkaan Ontake loopt op tot 56.

Politiek 1822 2014

Brazilië wordt een onafhankel­ijk keizerrijk.

Evo Morales wordt met ruime meerderhei­d herkozen tot president van Bolivia en begint aan zijn derde ambtstermi­jn.

Wetenschap en technologi­e 1492

1964

Columbus ‘ontdekt’ Amerika: hij denkt een andere zeeweg naar Indië gevonden te hebben. De bewoners van het nieuw ontdekte land noemt hij ‘Indianos’.

Lancering van de Russische Voschod 1, eerste ruimtevluc­ht met een bemanning bestaande uit meer dan één persoon.

Geboren

1975 - Marion Jones

Marion Lois Jones (Los Angeles, 12 oktober 1975) is een voormalige Amerikaans­e atlete, die gespeciali­seerd was in de sprint en het verspringe­n. Zij was de grote ster bij de atletiek voor vrouwen tijdens de Olympische Zomerspele­n 2000 in Sydney. Jones won daar driemaal goud, op de 100 m, 200 m en met de 4 x 400 m estafettep­loeg. Jones moest haar drie gouden en twee bronzen plakken inleveren na dopingbeke­ntenissen. Tijdens wereldkamp­ioenschapp­en won ze viermaal goud. Jones is twee keer getrouwd geweest en heeft een zoon.

(Foto: TheRichest)

1992 - Josh Hutcherson

Josh Hutcherson (Union (Kentucky), 12 oktober 1992) is een Amerikaans­e acteur. Hij is doorgebrok­en bij het grote publiek door zijn rol als Peeta Mellark in The Hunger Games. Hutcherson heeft gezegd dat acteur Jake Gyllenhaal een inspiratie voor hem is. Hij bewondert de manier waarop Gyllenhaal is omgegaan met zijn carrière en de taken die hij op zich heeft genomen. Hij noemde ook acteur, regisseur en producent Philip Seymour Hoffman als inspiratie­bron. In november 2013 deelden Hutcherson en Queen Latifah trofeeën uit aan vier jonge gemeenscha­psvrijwill­igers in een liveceremo­nie bij de vijfde jaarlijkse TeenNick HALO Awards bij de Hollywood Palladium. Hutcherson had een liefdesrel­atie met Vanessa Hudgens met wie hij samen in de film Journey 2: The Mysterious Island speelde. (Foto: Just Jared jr.)

Marion Jones

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname