Times of Suriname

Wenzhou City van provincie Zhejiang in China schenkt medisch materiaal tegen COVID19 aan Suriname

-

PARAMARIBO Op het Ministerie van Buitenland­se Zaken, Internatio­nal Business & Internatio­nale samenwerki­ng werd vrijdag een ceremonie van overdracht gehouden van een partij medisch materiaal voor de COVID19bes­trijding. Deze is geschonken door Wenzhou City van de provincie Zhejiang in China aan de regering van Suriname. De Chinese ambassadeu­r in Suriname, Liu Quan, en de minister van Buitenland­se Zaken, Internatio­nal Business & Internatio­nale Samenwerki­ng, Albert Ramdin, woonden de ceremonie bij. Het geschonken materiaal bestaat onder andere uit 20.000 stuks KN95masker­s, 1.000 stuks medisch beschermen­de kleding en 1.000 paar medisch isolerende schoenhoez­en. Een totaal van 104 dozen materiaal.

Ambassadeu­r Liu zei tijdens de ceremonie dat deze schenking van de regering van Wenzhou City van de provincie Zhejiang, een weerspiege­ling is van de hechte vriendscha­p tussen de volkeren van beide landen. Het is een uiting van elkaar helpen in tijden van nood. De Chinese zijde compliment­eert de regering voor haar recentelij­k in Suriname genomen COVID-19-maatregele­n en hun doeltreffe­ndheid. De Chinese zijde is bereid om de samenwerki­ng met Suriname in de strijd tegen de pandemie verder te versterken. China is ervan overtuigd dat Suriname de pandemie zal overwinnen.

Minister Ramdin bedankte China voor zijn donatie van medisch materiaal, om zodoende Suriname te helpen in de strijd tegen COVID-19. De minister prees China voor de krachtige steun, wat een sterke aanmoedigi­ng is voor Suriname. Hij beloofde het gedoneerde materiaal zo snel mogelijk aan de gezondheid­sinstellin­gen te zullen overdragen.

“Sinds de uitbraak van de COVID-19-pandemie heeft China de epidemisch­e ontwikkeli­ng in Suriname op de voet gevolgd en hulp geboden. Medio mei heeft de Chinese regering meer dan 100 dozen aan materialen gedoneerd aan Suriname, waaronder 100.000 stuks medisch mond- en neuskapjes, 10.000 stuks KN95mondka­pjes, medisch beschermen­de kleding, medisch beschermin­gsbrillen, medisch handschoen­en en infraroodt­hermometer­s. Eind juli schonk de Chinese overheid 26 beademings­apparaten aan Suriname om te helpen bij de behandelin­g van COVID19-patiënten. Verder schonk de Zhejiang Provincial­e regering van China in september 10.000 KN95 medisch maskers aan het Ministerie van Buitenland­se Zaken van Suriname. Het ‘grant-project’ van de Chinese regering bij de bouw van het Wanica Ziekenhuis heeft ook een belangrijk­e bijdrage geleverd bij de strijd tegen de epidemie.

De samenlevin­g in China draagt ook bij aan de bestrijdin­g van het virus in Suriname. Zo namen begin april de Jack Ma Foundation en de Alibaba Foundation het voortouw door beademings­apparatuur, testmateri­aal en medische mondkapjes aan Suriname te doneren. Huawei schonk 1.000 tablets en routers ter ondersteun­ing van het onderwijs op afstand.

 ??  ?? Minister Albert Ramdin neemt symbolisch een partij materialen in ontvangst van de Chinese ambassadeu­r in Suriname, Liu Quan. China belooft dat het aan de hand van de ontwikkeli­ng van de pandemie in Suriname, steun en hulp zal blijven bieden om het land te helpen die zo snel mogelijk te overwinnen.
Minister Albert Ramdin neemt symbolisch een partij materialen in ontvangst van de Chinese ambassadeu­r in Suriname, Liu Quan. China belooft dat het aan de hand van de ontwikkeli­ng van de pandemie in Suriname, steun en hulp zal blijven bieden om het land te helpen die zo snel mogelijk te overwinnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname