Times of Suriname

Jongeman pleegde inbraak bij oom

-

PARAMARIBO - Voor een oom is het afgelopen tussen hem en zijn neefje Ricardo J. Hij wil zijn neefje niet meer op zijn terrein hebben en vertrouwt hem niet meer. Ricardo J heeft ingebroken in de woning van zijn oom, waarbij een stereoset met twee speakerbox­en en SRD 3000 zijn weggenomen.

De benadeelde hielp Ricardo J, omdat hij medelijden met hem had. Hij gaf zijn neefje te eten. Hij weet dat Ricardo J drugs gebruikt, maar hielp hem toch. De benadeelde zegt dat op 6 maart in zijn pand was ingebroken, waarbij de achterdeur en het ijzerwerk waren geforceerd. Een overbuurvr­ouw had Ricardo J op het terrein van de aangever gezien. De benadeelde bracht de verdachte naderhand samen met een ander naar de politie.

Ricardo J zegt dat hij zijn oom wilde brengen naar zijn huis waar de stereoset met speakerbox­en waren, maar de andere man wilde hem naar de politie brengen. Ricardo J zegt dat de gestolen spullen nog in zijn woning zijn, want hij wist met een mobiele telefoon vanuit het cellenhuis hierover te informeren. Het doet hem pijn dat zijn vrouw een relatie heeft met zijn broer.

De rechter hield hem voor dat de oom hem niets heeft aangedaan en een goed mens is die hem wilde helpen. Ricardo J wil vrijgelate­n worden. Hij geeft toe de spullen te hebben weggenomen, omdat hij honger had. Het

Openbaar Ministerie eiste 24 maanden celstraf, waarvan 12 voorwaarde­lijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar.

Rechter Maytrie Kuldipsing­h zegt dat de benadeelde een behoorlijk­e economisch­e schade heeft geleden. Zij hield er rekening mee dat Ricardo J niet eerder is gevonnist voor diefstal en veroordeel­de hem tot 24 maanden celstraf, waarvan 13 voorwaarde­lijk met een proeftijd van drie jaar. Ricardo J is eerder wel veroordeel­d voor bedreiging en wederspann­igheid.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname