Times of Suriname

Leerlingen Coronie kunnen niet naar school door staking schoolverv­oer

-

PARAMARIBO - Leerlingen van de districten kunnen vooralsnog niet naar school, omdat niet alle schoolbuss­en rijden. Leerlingen van Coronie zijn sinds de school is begonnen op 1 oktober nog niet naar school geweest, omdat de schoolbus niet rijdt.

Een bezorgde moeder vertelt dat zij in Welgelegen woont en haar dochter op OS Totness zit. Zij is sinds de school is begonnen nog niet naar school geweest. “Mijn kind zit in de zesde klas en raakt zo achter, omdat er geen alternatie­f is om haar naar school te brengen”, zegt de bezorgde moeder. Ook leerkracht­en maken zich zorgen dat de schoolbus niet rijdt.

Leerlingen die in Nickerie naar school moeten, zijn door tussenkoms­t van districtsc­ommissaris (dc) Maikel Winter gisteren naar school geweest. De dc zegt dat de leerlingen van de examenklas­sen van de middelbare school hem hebben benaderd dat zij gisteren naar school moesten. Hij heeft een bus voor hen ingezet. De leerlingen moesten SRD 70 betalen. “We hebben nu geen middelen om in te komen om de studenten en leerlingen te helpen”, stelt de burgervade­r.

“Mijn zoon moest SRD 70 betalen om naar school te gaan, maar ik kan dat bedrag niet elke dag betalen omdat alles duur is. Ik hoop dat de schoolverv­oerders heel snel hun geld zullen ontvangen om weer te rijden”, stelt een bezorgde moeder. Zij betreurt het dat de schoolverv­oerders geen rekening houden met de schoolkind­eren, die nu gedupeerd worden door hun actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname