Times of Suriname

Mesut Özil incasseert bonus van bijna negen miljoen euro

-

VOETBAL - Mesut Özil speelde begin maart zijn laatste wedstrijd namens Arsenal, maar zijn bijrol in de afgelopen maanden heeft vooralsnog weinig invloed op zijn inkomen. The Athletic meldde maandagmid­dag dat Özil, ondanks dat hij niet meer in de plannen van manager Mikel Arteta voorkomt, onlangs een loyaliteit­sbonus van acht miljoen pond, omgerekend een kleine negen miljoen euro, heeft geïncassee­rd.

Özil en Arsenal kwamen deze bonus overeen in januari 2018, toen de spelmaker een nieuw contract tot medio 2021 signeerde bij The Gunners. De

Duitser is met een weeksalari­s van bijna vier ton per week al de absolute grootverdi­ener en hij vult zijn salaris met deze bonussen dus nog verder aan. De acht miljoen pond werd vorige maand op de rekening van Özil gestort.

The Athletic voegt toe dat deze bonus waarschijn­lijk de reden is dat Özil in de afgelopen transferpe­riode niet heeft ingestemd met een transfer. Er was belangstel­ling uit Saudi-Arabië voor de middenveld­er, maar Özil zette uiteindeli­jk zelf een streep door deze overgang. Al-Nassr, dat bereid was om Arsenal 5,5 miljoen euro te betalen, greep zodoende naast de komst van de 92-voudig internatio­nal van die Mannschaft. De 31-jarige Özil komt dit seizoen waarschijn­lijk maar mondjesmaa­t in actie. Arteta zette hem onlangs al niet op de lijst voor de Europa League en het is nog maar de vraag of hij wel ingeschrev­en wordt voor de Premier League. Arsenal kan zich in het komende jaar nog wat miljoenen besparen door Özil niet meer in te zetten. Als hij namelijk een bepaald aantal wedstrijde­n speelt, moet er weer een nieuwe bonus worden uitgekeerd.. (VI)

 ??  ?? Mesut Özil heeft ingestemd met een vertrek uit Arsenal. (Foto: AD)
Mesut Özil heeft ingestemd met een vertrek uit Arsenal. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname