Times of Suriname

Red Bull wil eigen motor ontwikkele­n

-

AUTOSPORT - Er zitten nog flink wat haken en ogen aan, maar Red Bull Racing hoopt in de toekomst zijn eigen krachtbron te ontwikkele­n. Dat heeft topadviseu­r Helmut Marko gezegd op de Duitse televisiez­ender SPORT1. “Ervan uitgaande dat de gesprekken goed verlopen, hebben we liever dat we de basis van Honda overnemen en dan verder aan de motoren bouwen in onze fabriek in Milton Keynes”, aldus Marko.

Honda stopt na 2021 als motorlever­ancier van Red Bull Racing en zusterteam AlphaTauri. Het team van Max Verstappen moet dus op zoek naar een nieuwe krachtbron. Mercedes, Ferrari en Renault zijn de drie overgeblev­en leverancie­rs in de Formule 1. Mercedes-teambaas Toto Wolff gooide de deur voor Red Bull al dicht.

Marko: “Al die fabrikante­n hebben hun eigen team en bouwen het chassis en de motor uit één stuk. Wij krijgen iets waar we een chassis omheen moeten bouwen. Dat vereist een moeilijke technische oplossing en daarom geniet het onze voorkeur dat we zelf gaan voortbouwe­n op de motor van Honda.”

Er is wel een belangrijk­e voorwaarde, stelt de Oostenrijk­er. “We moeten dan wel de medewerkin­g krijgen van de internatio­nale autosportf­ederatie FIA. Die moet de motorregle­menten aanpassen, zodat vanaf de eerste race in 2022 een verbod op doorontwik­kelen van de motor van kracht is.” Nieuwe motoren in de Formule 1 worden nu pas vanaf 2026 verwacht. Red Bulls teambaas Christian Horner sprak op de Nürburgrin­g de hoop uit dat die introducti­e naar voren wordt gehaald. Het topteam wil voor het einde van dit jaar de knoop doorhakken wat de toekomst en de krachtbron betreft. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname