Times of Suriname

Ook niet-spookambte­naren moeten zich registrere­n

-

PARAMARIBO - Naast de registrati­e van ambtenaren met een onduidelij­ke status (spookambte­naren) in de periode 7 tot en met 12 oktober bij het Ministerie van Binnenland­se Zaken (BIZA), moeten ook de actieve ambtenaren ressortere­nd onder de directorat­en Binnenland­se Zaken, Algemene Zaken en HRM zich registrere­n. Dit moet gebeuren in het kader van de voortgezet­te registrati­e met betrekking tot het personeels­bestand.

BIZA-minister Bronto Somohardjo geeft aan dat gebleken is, dat er een verschil is tussen de betaallijs­t van Cebuma en het personeels­bestand op het ministerie. Na deze registrati­eronde wil de minister een ‘landsdiena­ren informatie-unit’ opzetten, waar ambtenaren terecht kunnen met hun vragen en problemen. De minister zegt dat ambtenaren van BIZA werkzaam in de andere districten ook geregistre­erd zullen worden. Er zullen missies vanuit het ministerie worden afgevaardi­gd. Hiervoor worden de instructie­s van de president afgewacht.

De registrati­e duurt van 13 tot en met 18 oktober op het hoofdkanto­or van BIZA aan de Wilhelmina­straat, tussen 14.00 en 18.00 uur. BIZAdirect­eur Mohamad Eskak zegt dat er na de verzamelin­g van alle data een screening en toetsing komt. De bevindinge­n worden in een evaluatier­apport vervat. Dit rapport zal aangeboden worden aan president Chandrikap­ersad Santokhi, in afwachting op verdere instructie­s.

Zowel de directeur als de minister benadrukt dat het niet de bedoeling is om mensen brodeloos te maken. Zij benadrukke­n dat er naar alle alternatie­ven gekeken zal worden om tot een oplossing te komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname