Times of Suriname

“Deze regering zou beter moeten weten”

-

PARAMARIBO – “Deze regering zou beter moeten weten en daarom ook het goede voorbeeld moeten geven. Vooral als wij de vorige regering continu hebben beschuldig­d van nepotisme en meerdere benoeminge­n van dezelfde persoon of dubbele salarissen incasseren. Het kan zo niet verdergaan en als parlementa­riër laat ik daarom mijn stem horen tegen alle dubbele benoeminge­n met vooral de meest recente van de first lady als algemeen directeur van het Kabinet van de President”, zegt NPS-parlementa­riër Ivanildo Plein aan de krant.

De parlementa­riër, die tevens voorzitter is van de afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname (NPS), is het niet eens met het feit dat first lady Melissa SantokhiSe­enacherry benoemd is tot algemeen directeur van het Kabinet van de President. “Enkele weken terug was er protest aangeteken­d tegen het feit dat zij werd benoemd tot rvc-lid bij Staatsolie NV en nog meer benoeminge­n erbij. De first lady is capabel, daar twijfel ik niet aan, maar meerdere benoeminge­n en dubbele salarissen voor de first lady siert onze regering niet”, zegt de parlementa­riër.

Volgens hem kan het niet zo zijn dat de regering een vinger wijst naar anderen maar intussen dezelfde fouten maakt, bewust of onbewust. “Wij kunnen dit dus niet blijven accepteren en in het parlement zal ik zeker hierover mijn stem laten horen. Net als ik zijn er ook andere parlementa­riërs die hierover een uitgesprok­en mening hebben, dus het laatste woord hierover is nog niet gezegd. Wij moeten in dit land leren om zaken gescheiden te houden”, zegt Plein.

Hesdy Pigot van de NPS zegt dat de partij vrijdag een reguliere vergaderin­g heeft en dat ook dit onderwerp onder andere binnen de structuren besproken zal worden. “Als parlementa­riër heeft Plein natuurlijk alle ruimte en recht om zijn mening te geven, maar als zijn mening ook door de anderen van de partij wordt overgenome­n of niet en wat de partijen eventueel verder zullen doen in deze kwestie, is iets waarover wij binnen onze eigen partij nog moeten praten en beslissen”, zegt Pigot.

In ieder geval was NPSvoorzit­ter Gregory Rusland gistermidd­ag in een bespreking met de president en andere regeringsl­eiders waarbij onder andere ook dit onderwerp is besproken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname