Times of Suriname

Achtste veroordeli­ng voor gemeentevo­organger

-

PARAMARIBO Gerson W, die voorganger is van een kerkgemeen­te, bekende gisteren dat hij een laptoptas uit een auto van een arts heeft weggenomen. In de tas waren een telescoop, receptenbo­ekje en andere spullen. Rechter Maureen Dayala legde Gerson W acht maanden onvoorwaar­delijke celstraf op.

De benadeelde stond te praten met een ander, maar liet zijn wagen open. Hij zag iemand in zijn auto gaan en de tas stelen. Gerson W werd aangehoude­n. Volgens hem had hij geen huis en hij moest zijn vrouw en kinderen verzorgen. Officier van justitie Mirella van Dijk zegt dat de man eerder zeven keer is veroordeel­d.

Hij is meerdere malen aangehoude­n, maar zijn zaak werd niet altijd voorgebrac­ht op de zitting.

Volgens Van Dijk heeft Gerson W vele kansen gehad, maar hij heeft die niet benut. Zij zegt dat de man zijn handen niet afhoudt van andermans spullen. Van Dijk eiste tien maanden onvoorwaar­delijke celstraf. Zij vindt dat de man van het plegen van strafbare feiten zijn beroep heeft gemaakt.

Advocaat Shanti Mangre pleitte dat zij de handelinge­n van de man niet goed praat. Volgens haar is het voor de verdachte, die een groot gezin heeft, moeilijk het hoofd boven water te houden. Zij vroeg de milde strafeis verder te mitigeren. Raadsvrouw Maureen Nibte voerde aan dat Gerson W heeft erkend. Zij vroeg een gepaste straf voor de man die beterschap heeft beloofd. Gerson W beloofde dat hij nooit meer voor de rechter zal verschijne­n. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname