Times of Suriname

Camerabeel­den roofoverva­l bedrijf bekeken

-

PARAMARIBO Rechter Maureen Dayala heeft gisteren camerabeel­den bekeken van een beroving bij een bedrijf aan de Nieuwe Charlesbur­gweg. Zij zag hoe de bewakers zijn mishandeld. Mitchell A, Julio T en Caycel W worden verdacht van de beroving.

Op de beelden is te zien dat enkele mannen met een grijze wagen aankomen. Zij stappen uit en vallen de bewakers aan. Een van de bewakers wordt geslagen. Een van de verdachten is gekleed in het grijs en heeft een witte patta aan. De grijze wagen blijkt van Mitchell A te zijn. De rechter merkte op dat Mitchell A, die op de zitting ontkende, bij de politie een bekennende gedetaille­erde verklaring heeft afgelegd. Hij wees de politie de grijze kleding en witte patta, die hij tijdens de beroving droeg, in zijn woning aan. Volgens hem was hij niet bij de beroving aanwezig en de kleding en schoenen zijn van een neef van hem.

Julio T vertelde dat hij met ene Barba had gesproken over het bedrijf waar de beroving is gepleegd en dat Mitchell A erbij was. Hij is naderhand opgehaald door Mitchell A en die werd afgezet aan de Nieuwe Charlesbur­gweg. Hij ging niet om de beroving te plegen en is daarna ook niet opgehaald. Volgens hem stond hij niet op de uitkijk. Caycel W ontkent schuldig te zijn. Zijn advocaat Therese Roos zegt dat de man niets wist van een beroving. Zij geeft aan dat Caycel W reeds tien maanden in voorarrest zit. Volgens haar is de verdachte niet bezwaard. Raadsvrouw Chandra Algoe vindt dat Julio T hoogstens medeplicht­igheid kan worden verweten. Julio T was niet actief betrokken bij de beroving. Algoe vroeg uit humanitair­e overweging­en de verdachte in vrijheid te stellen, vanwege zijn ernstig zieke moeder.

Officier van justitie Mirela van Dijk vindt dat uit uitgebreid­e verklaring­en van Mitchell A, de betrokkenh­eid van Caycel W blijkt. Over Julio T refereerde zij zich aan het oordeel van de rechter. De magistraat wees beide verzoeken af. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname