Times of Suriname

Italiaanse vrouw blijkt medeverdac­hte in schandaal Vaticaan

-

ITALIË - Een 39-jarige Italiaanse vrouw die banden heeft met de afgetreden kardinaal Angelo Becciu, is dinsdag opgepakt in verband met een financieel schandaal binnen de katholieke kerk, melden de Italiaanse politie en het Vaticaan. Becciu trad vorige maand onder grote druk van paus Franciscus af na te zijn beschuldig­d van verduister­ing en nepotisme.

De vrouw, Cecilia Marogna, is in Milaan aangehoude­n door de financiële politie vanwege een internatio­naal arrestatie­bevel dat de Vaticaanse autoriteit­en hadden uitgevaard­igd. Een hooggeplaa­tste bron binnen het Vaticaan zegt dat Marogna wordt verdacht van verduister­ing en valsheid in geschrifte, of betrokkenh­eid daarbij. De afgelopen dagen verschenen interviews met Marogna in Italiaanse media, waarin zij stelt dat ze een half miljoen euro van Becciu ontving voor ‘parallelle diplomatie’ om missiepost­en in conflictge­bieden te helpen. Marogna ontkende in de interviews dat ze iets verkeerds heeft gedaan.

Becciu kwam onlangs in opspraak vanwege een schandaal waarbij geld van de kerk werd geïnvestee­rd in kostbaar vastgoed in Londen. Een onderzoek naar de aankoop van een gebouw deed binnen het Vaticaan een aantal koppen rollen. Onder anderen de hoofden van de politie en de financiële autoriteit van het Vaticaan stapten op.

Becciu ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan malversati­es. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname