Times of Suriname

Twitter blokkeert pro-Trump-accounts om ‘manipulati­e en spam’

-

VS - Microblogp­latform heeft een aantal accounts dat zou toebehoren aan Afro-Amerikaans­e volgelinge­n van president Donald Trump en Trumps campagnete­am geblokkeer­d. Reden is volgens dat de gebruikers achter de accounts de regels over spam en manipulati­e aan hun laars zouden lappen.

Twitter

“Onze teams werken er hard aan om dit soort activiteit­en te onderzoeke­n en komen in actie volgens de Twitterreg­els als tweets in overtredin­g blijken te zijn”, aldus een woordvoerd­er van het bedrijf.

Een expert die onderzoek doet naar misinforma­tie hield de accounts sinds zaterdag in de gaten en kwam erachter dat de 24 accounts samen zo’n 265 duizend keer geretweet of genoemd werden. De accounts varieerden volgens de wetenschap­per in grootte, maar sommige zouden tienduizen­den volgers hebben. Een evaluatie van een aantal van de geblokkeer­de profielen wees uit dat die vaak afbeelding­en van mensen met een andere naam als profielfot­o hadden en dezelfde taal bezigden. Zo kwam de zin:

Twitter

“Ja ik ben zwart en ik stem voor Trump!!!”, geschreven in hoofdlette­rs, in de berichten van meerdere accounts voor.

De onderzoeke­r, Darren Linvil, zegt dat de meeste accounts al in 2017 zijn gecreeerd, maar dat ze in de laatste twee maanden actiever werden. Hoewel alle accounts die Linvill volgde nu zijn geblokkeer­d, is de schade volgens hem al een feit. “Het maakt niet uit als Twitter ze in vier dagen uitschakel­t. De accounts hebben hun werking al gehad.”

Twitter wilde niet ingaan op de oorsprong van de accounts. Het campagnete­am van president Trump had evenmin een reactie op het onderzoek, waarover de Washington Post als eerste schreef. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname