Times of Suriname

Schrijfste­r boek over Melania Trump aangeklaag­d voor contractbr­euk

-

VS - Justitie in de Verenigde Staten heeft een voormalig adviseur van presidents­vrouw Melania Trump aangeklaag­d voor het breken van een contract waarin stond dat zij geen vertrouwel­ijke informatie mocht delen met de buitenwere­ld. Stephanie Winston Wolkoff publiceerd­e vorige maand haar boek waarin zij een inkijkje geeft in haar werkrelati­e met de first lady.

“Mevrouw Wolkoff heeft nooit een conceptver­sie van het boek voorgelegd aan de first lady, haar stafchef of het Witte Huis en heeft nooit toestemmin­g gekregen om informatie te publiceren die zij verkreeg terwijl zij onder het contract werkzaam was”, stelt het Ministerie van Justitie in de aanklacht.

Wolkoff stelt in een verklaring dat de vertrouwel­ijkheidscl­ausules in haar contract niet meer golden na de beëindigin­g ervan. “Het gebruik van het Ministerie van Justitie door de president en de first lady om mij

Melania and Me,

het zwijgen op te leggen, is een schending van mijn recht op vrije meningsuit­ing en een misbruik van de overheid voor hun eigen persoonlij­ke belangen en doelen”, kaatste Wolkoff terug. “Ik laat me niet afschrikke­n door pesterijen.”

De regering sleepte eerder oud-adviseur John Bolton voor de rechter. Bolton portrettee­rde president Donald Trump in zijn boek als onwetend en ongeïntere­sseerd in het Amerikaans­e buitenland­beleid, behalve in gevallen waar hij persoonlij­k kon profiteren.

Justitie eist dat de opbrengste­n van Melania and Me, dat vorige maand werd gepublicee­rd door uitgever Simon & Schuster in een fonds apart worden gezet. In het boek beschrijft Wolkoff haar tijd als goede vriendin en adviseur van Melania Trump. Wolkoff stelt dat zij advies gaf over beleidsini­tiatieven, toespraken en sociale media. In het boek schrijft ze onder meer over discussies binnen het Witte Huis over het inreisverb­od voor mensen uit islamitisc­he landen, het personeels­beleid, en Melania’s initiatief tegen cyberpeste­n, genaamd: Be best.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Het boek werd een bestseller. (Foto: Amazon)
Het boek werd een bestseller. (Foto: Amazon)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname