Times of Suriname

Démare sprint naar vierde etappezege in Giro d’Italia

-

WIELRENNEN - Arnaud Démare heeft de elfde etappe van de Giro d’Italia gewonnen. De Fransman was de sterkste in de 182 kilometer lange rit van Porto Sant’Elpidio naar Rimini en pakte daarmee al zijn vierde etappezege in deze ronde van Italië. De Slowaak Peter Sagan werd tweede, de Colombiaan Alvaro José Hodeg kwam als derde over de streep.

Na een kleine vijftien kilometer maakten vijf mannen zich los voor een vroege vlucht. De Italianen Mattia Bais (Androni), Fabio Mazzucco en Francesco Romano (Bardiani) en Marco Frapporti (Vini Zabu) wisten zich in gezelschap van de Belg Sander Armée van Lotto-Soudal. En die situatie bleef een behoorlijk­e tijd zo. Na ruim 100 kilometer was het Romano die de eerste tussenspri­nt won, waarna de renners begonnen aan de beklimming van de Monte San Bartolo. Op vijftig kilometer van de finishlijn hadden de vijf koplopers nog zo’n drie minuten voorsprong op het peloton.

Een opmerkelij­k moment was het voorval op een rotonde zo’n dertig kilometer voor de finish. Aan de rechterkan­t van de rotonde, vlak voor het punt waarop de renners hun weg weer in een rechte lijn zouden vervolgen, stond een motorrijde­r. Hij reed Elia Viviani van achter aan, die na een kort oponthoud wel zijn etappe kon vervolgen.

Bij de laatste tussenspri­nt, enkele kilometers verder dan de plek waar Viviani werd aangereden, pakte opnieuw Romano de punten. Vervolgens gingen Armée en Bais er met z’n tweeën vandoor. De Belg loste Bais, waarna de drie andere vluchters door het peloton werden ingerekend.

Armée, die nog geen contract bij Lotto-Soudal heeft voor komend seizoen, hield lang stand aan kop maar werd uiteindeli­jk in de slotfase toch ingerekend. Démare toonde zich uiteindeli­jk de snelste in de sprint. Donderdag volgt een lastige rit met start en finish in Cesenatico. Onderweg liggen vijf geklasseer­de hellinkjes. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname