Times of Suriname

Real Madrid gaat clausule van 75 miljoen euro niet lichten

-

VOETBAL - Erling Braut Haaland trekt met zijn doelpunten de aandacht van de complete Europese elite en dat is voor Real Madrid niet anders. Marca meldt dat de Koninklijk­e momenteel de beste papieren voor de komst van de spits van Borussia Dortmund in handen zou hebben. De regerend kampioen van Spanje zou hem zelfs zien als de enige speler die in de toekomst Kylian Mbappé kan overschadu­wen.

De interesse van Real Madrid in de twintigjar­ige Haaland is niet nieuw. De Spanjaarde­n hadden hem al op de korrel voordat hij Molde FK inruilde voor Red Bull Salzburg en nogmaals toen hij de Oostenrijk­se club verliet voor Dortmund. De beleidsbep­alers in het Santiago Bernabéu hadden echter niet verwacht dat de jonge Noor zich zo snel zou ontwikkele­n als hij in Duitsland heeft gedaan en daarom werd er vorig jaar nog geen werk gemaakt van zijn komst.

Haaland wordt door trainer Zinédine Zidane en de beleidsbep­alers van de club gezien als iemand die de komende jaren samen zou kunnen spelen met Karim Benzema en op termijn zijn opvolger kan worden. De spits zou bovendien de gedroomde komst van Mbappé niet in de weg staan, aangezien zij allebei een andere speelwijze hebben en complement­air aan elkaar lijken. Voor welk bedrag Haaland naar Madrid zou kunnen verhuizen blijft nog wel onduidelij­k. Zaakwaarne­mer Mino Raiola kwam met die Borussen een transfercl­ausule van 75 miljoen euro overeen voor bepaalde clubs, maar Real Madrid zou volgens Marca uit respect voor Dortmund niet van plan zijn om van deze optie gebruik te maken. De twee clubs onderhoude­n een uitstekend­e relatie en Achraf Hakimi en Reinier gingen in de afgelopen jaren al op huurbasis van Madrid naar het Signal Iduna Park.Als Real Madrid inderdaad werk wil maken van de komst van Haaland, lijkt het dus tot een akkoord te willen komen met Dortmund. De twee clubs staan in constant contact met elkaar en de Spanjaarde­n willen deze band ook in de komende jaren onderhoude­n. De zeventient­ienjarige Giovanni Reyna heeft namelijk inmiddels ook al de aandacht getrokken van Real Madrid en De Koninklijk­e hoopt op deze manier een streepje voor te hebben als het inderdaad van een transferst­rijd om de jonge Amerikaan komt. (VP)

 ??  ?? Real Madrid kan Erling Braut Haaland voor 75 miljoen euro overnemen, maar gaat dat niet doen. (Foto: AD)
Real Madrid kan Erling Braut Haaland voor 75 miljoen euro overnemen, maar gaat dat niet doen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname