Times of Suriname

Neymar krijgt Pelé in vizier

-

VOETBAL - Brazilië heeft ook de tweede wedstrijd in de kwalificat­iefase voor het WK van 2022 in winst omgezet. Mede dankzij een hattrick van Neymar zegevierde het team van bondscoach Tite met 2-4 over Peru, enkele dagen na de 5-0 overwinnin­g op Bolivia. Neymar hoeft op de topscorers­lijst aller tijden van Brazilië alleen naar nog maar Pelé voor zich te dulden. Hij staat na dinsdagavo­nd op 64 goals in 103 interlands, passeerde daarmee Ronaldo (62) en heeft het aantal van Pelé (77) nog meer in zicht.

Peru kende een droomstart na zes minuten: Marquinhos, die niet veel later geblesseer­d uitviel, verdedigde niet bijster goed, waarna een volley van André Carrillo in de hoek eindigde. Roberto Firmino leek in de dertiende minuut voor de 1-1 te zorgen, maar Pedro Gallese had een heerlijke redding in huis. Een strafschop bracht Brazilië alsnog op gelijke hoogte. Na een overtredin­g op Neymar was het de aanvaller zelf die vanaf elf meter scoorde en daarmee op gelijke hoogte met Ronaldo kwam: 1-1.

Het was Peru dat na 59 minuten spelen wederom aan de leiding ging. Een goed schot van Miguel Trauco uit een lastige hoek was al een waarschuwi­ng aan het adres van Weverton geweest en niet veel later was het alsnog raak: een volley van Renato Tapia van afstand werd door Rodrigo Caio flink van richting veranderd en zette Weverton op het verkeerde been. Peru gaf het duel in het laatste half uur echter uit handen. Vijf minuten later verscheen de 2-2 al op het scorebord toen Richarliso­n een kopbal van Firmino over de doellijn werkte. Zeven minuten verzilverd­e Neymar wederom een strafschop: 2-3.In de extra tijd maakte Neymar zijn hattrick.

Door een shirt met rugnummer 9 omhoog te houden, bracht Neymar nog een eerbetoon aan Ronaldo. Mede door zwaar blessurele­ed kwam de oud-aanvaller in zijn carrière niet aan de 103 interlands die Neymar al speelde. Pélé werd drie keer wereldkamp­ioen met Brazilië, iets wat oud PSV’er Ronaldo twee keer lukte. “Het is niet eerlijk om ze met elkaar te vergelijke­n”, stelde Tite. “Neymar heeft zijn onvoorspel­baarheid en is een speler die zowel kansen creëert als benut. Hij wordt steeds beter en volwassene­r. (Nusport)

??  ?? Neymar heeft het record van Pelé in zicht. Neymar maakte tot nu toe 62 doelpunten voor Brazilië, terwijl Pelé recordhoud­er is met 77. (Foto: AD)