Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1909 Ontploffen­de lading (picrinezuu­r) bij opruiming wrak bij Katwijk, 6 doden.

2005 - Er komt een nieuwe spelling van het Nederlands uit, middels een revisie van het Groene Boekje.

Politiek

1962 - Tussen de VS en de Sovjet-Unie ontstaat een crisis omtrent Russische nucleaire wapens op Cuba. Hierdoor komt de hele wereld onder een dreiging van een nucleaire oorlog. Deze Cubacrisis duurt dertien dagen.

1994 - In Haïti keert de afgezette president Jean-Bertrand Aristide terug om alsnog zijn ambtstermi­jn af te maken.

Wetenschap en technologi­e

1582 - Paus Gregorius XIII stelt de gregoriaan­se kalender in. In Italië, Polen, Portugal, en Spanje springt de kalender van 4 oktober van dit jaar naar 15 oktober, waardoor tien dagen worden overgeslag­en. Andere landen volgen op andere dagen.

1997 - Lancering van Cassini-Huygens, het eerste ruimtetuig dat in een baan om Saturnus terechtkom­t en later een sonde in de atmosfeer van Titan (maan), een maan van Saturnus, laat afdalen.

Geboren

1970 - Ginuwine

Elgin Baylor Lumpkin (Washington DC, 15 oktober 1970), beter bekend als Ginuwine, is een Amerikaans­e r&b-zanger. In 1996 bracht hij zijn debuutalbu­m, Ginuwine ... The Bachelor, die door Timbaland is geproducee­rd. Op dit album staan de singles Pony en zijn cover van de Prince-klassieker When Doves Cry, in de hitlijsten zijn meest succesvoll­e tracks. In 1999 bracht hij zijn tweede album uit, 100% Ginuwine, eveneens door Timbaland geproducee­rd. Hij heeft ook samen met Vivica A. Fox in de film Juwanna Mann gespeeld. Ginuwine heeft zes kinderen. (Foto: Celebrity Net Worth)

1999 - Bailee Madison

Bailee Madison (Fort Lauderdale, 15 oktober 1999) is een Amerikaans­e actrice, die op zeer jeugdige leeftijd haar debuut maakte. Madison begon haar carrière als actrice in 2007 met een gastrol in de jeugdserie Cory in the House. Ze is waarschijn­lijk het bekendst van haar bijrol in de succesvoll­e jeugdfilm Bridge to Terabithia (2007) en als Mary Alice Johanssen in de film Merry Christmas, Drake & Josh. Ze kreeg ook een rol als de jonge Snow White in de serie Once Upon a Time en heeft één van de hoofdrolle­n in de serie Good Witch.

(Foto: DatingCele­bs)

Ginuwine

Bailee Madison

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname