Times of Suriname

President wil versneld eind brengen aan verarming en verloederi­ng

-

PARAMARIBO - President Chandrikap­ersad Santokhi heeft de ministers Armand Achaibersi­ng en Albert Ramdin naar Nederland en Frankrijk gestuurd, om in versneld tempo financiën voor de Staat aan te boren. Hij wil alle mogelijkhe­den urgent beoordelen en concrete resultaten boeken.

De Communicat­ie Dienst Suriname meldt, dat het staatshoof­d beseft dat de Surinaamse bevolking al geruime tijd gebukt gaat onder een proces van verarming en verloederi­ng. Met een nieuw regeerteam aan het stuur moeten nu maatregele­n getroffen worden om dat proces te stuiten en hiervoor zullen in de komende maanden moeilijke beslissing­en genomen worden.

In Frankrijk zullen de bewindslie­den de gesprekken met Lazard voortzette­n, met het doel een tijdlijn en actieprogr­amma voor de komende drie maanden uit te zetten. Gesprekken met het Ministerie van Buitenland­se Zaken en van Financiën in Parijs staan ook op de agenda, alsook een ontmoeting met leidinggev­ende vertegenwo­ordigers van het Franse agentschap voor ontwikkeli­ngssamenwe­rking, de Club van Parijs en de OECD. Ontmoeting­en met de CEO’s van Total en Rubis (leverancie­r van olie aan Suriname) zijn ook bevestigd. In Parijs zullen de twee bewindslie­den ook gesprekken voeren met potentiële investeerd­ers en bedrijven die geïnteress­eerd zijn kapitaalin­vesteringe­n in ons land te plegen.

In Nederland zal gesproken worden met de ministers van Internatio­nale Samenwerki­ng en van Financiën, respectiev­elijk Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra. In Nederland zal ook gesproken worden met diasporaor­ganisaties, die thans bezig zijn een diasporapl­atform op te richten. Hiernaast staan ook gesprekken met verschille­nde investeerd­ers die projecten willen ontwikkele­n in ons land op de agenda.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname